| Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
|---|---|---|---|---|
|
Suma godzin kontaktowych: 1 |
3 | Egzamin/zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
|
Suma godzin kontaktowych: 1 |
3 | Egzamin/zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
|
Suma godzin kontaktowych: 1 |
3 | Egzamin/zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
|
Suma godzin kontaktowych: 1 |
3 | Egzamin/zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
|
Suma godzin kontaktowych: 1 |
3 | Egzamin/zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
|
Suma godzin kontaktowych: 1 |
3 | Egzamin/zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
|
Suma godzin kontaktowych: 1 |
3 | Egzamin/zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
|
Suma godzin kontaktowych: 1 |
3 | Egzamin/zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
|
Suma godzin kontaktowych: 1 |
3 | Egzamin/zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
| Suma | 9 | 27 |
Kierunek przedmioty oferowane studentom wymiany międzynarodowej - studia pierwszego stopnia
2025/26
| Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
|---|---|---|---|---|
|
Suma godzin kontaktowych: 1 |
3 | Egzamin/zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 4 Ćwiczenia projektowe: 2 Ćwiczenia terenowe: 9 |
2 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 6 Ćwiczenia projektowe: 9 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
2 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 45 |
5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 27 Ćwiczenia terenowe: 18 |
5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia terenowe: 15 |
2 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 10 Ćwiczenia terenowe: 5 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 20 Ćwiczenia terenowe: 10 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Suma godzin kontaktowych: 1 |
3 | Egzamin/zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
|
The elective courses will be launched provided that a group is formed. |
||||
Active Nature Conservation
|
Wykład: 5 Ćwiczenia terenowe: 20 Ćwiczenia seminaryjne: 5 |
5 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Animal histology – Scientific Vocabulary in English
|
Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Animal Production and Management
|
Wykład: 30 Ćwiczenia projektowe: 45 |
5 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 10 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 Ćwiczenia terenowe: 5 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Cats Breeding
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 3 Ćwiczenia terenowe: 12 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
5 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Equine genetics
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
5 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Fur Animals Farming in Poland According to EU Recommendations
|
Wykład: 8 Ćwiczenia laboratoryjne: 4 Ćwiczenia terenowe: 3 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Game Animal Farming and Production
|
Wykład: 15 Ćwiczenia terenowe: 5 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Horse Breeding in Poland
|
Wykład: 15 Ćwiczenia terenowe: 15 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Introduction to Animal Husbandry
|
Wykład: 15 Ćwiczenia terenowe: 15 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 12 Ćwiczenia laboratoryjne: 13 Ćwiczenia terenowe: 2 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Nutraceuticals in food and feed
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Nutrition of alternative livestock
|
Wykład: 10 Ćwiczenia audytoryjne: 20 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Nutrition of dogs and cats
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Pig Production in Poland
|
Wykład: 10 Ćwiczenia terenowe: 10 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Quantum biology
|
Wykład: 15 Ćwiczenia seminaryjne: 15 |
5 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Small Ruminants Production in Poland
|
Wykład: 15 Ćwiczenia terenowe: 5 |
3 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
The Basics of Bioenergetics
|
Wykład: 30 |
2 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
Unconventional feed in animal nutrition
|
Wykład: 10 Ćwiczenia terenowe: 10 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Wildlife Population Management
|
Wykład: 10 Ćwiczenia terenowe: 20 |
6 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Suma godzin kontaktowych: 1 |
3 | Egzamin/zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
5 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
6 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Suma godzin kontaktowych: 1 |
3 | Egzamin/zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
|
Wykład: 10 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 10 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 5 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 3 Ćwiczenia laboratoryjne: 21 Ćwiczenia terenowe: 6 |
5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 20 Ćwiczenia laboratoryjne: 45 |
6 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 45 |
6 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
Industrial biotechnology
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Suma godzin kontaktowych: 1 |
3 | Egzamin/zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
|
The elective courses will be launched provided that a group is formed. |
||||
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 10 Ćwiczenia laboratoryjne: 5 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 10 Ćwiczenia laboratoryjne: 20 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 10 Ćwiczenia terenowe: 5 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 25 Ćwiczenia terenowe: 5 |
4 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Suma godzin kontaktowych: 1 |
3 | Egzamin/zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
|
niezaktualizowa |
||||
|
Wykład: 26 Ćwiczenia projektowe: 4 |
3 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
Application of Anthropogenic Materials in Earth Constructions
|
Wykład: 15 Ćwiczenia projektowe: 30 |
5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
Basic of Road and Railway Engineering
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
5 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Basics of BIM (Building information Modeling)
|
Wykład: 30 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Basics of Groundwater and Soil Remediations
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
5 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Constructed Wetlands
|
Wykład: 10 Ćwiczenia laboratoryjne: 12 Ćwiczenia terenowe: 4 Ćwiczenia seminaryjne: 4 |
4 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
Cultural Landscape Evaluation and Protection
|
Wykład: 10 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
Data Science Methods in Environmental Sciences
|
Wykład: 30 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Environmental monitoring
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 5 Ćwiczenia terenowe: 10 |
2 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
5 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Foundation Engineering and Ground Improvement
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
6 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 10 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 Ćwiczenia terenowe: 5 |
4 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
Graphic Design 1
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Green Infrastructure in Climate Change Adaptation
|
Wykład: 20 Ćwiczenia laboratoryjne: 10 Ćwiczenia terenowe: 10 |
6 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 10 Ćwiczenia projektowe: 20 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
5 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia projektowe: 15 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Integrated Geo-Information Systems
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 40 Ćwiczenia terenowe: 5 |
6 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
5 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 20 Ćwiczenia terenowe: 6 Ćwiczenia seminaryjne: 4 |
4 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia terenowe: 15 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Non-Invasive Diagnostics of Structures and Building Elements
|
Wykład: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Plants' and Animals' Protection in Urban Areas
|
Wykład: 5 Ćwiczenia laboratoryjne: 5 Ćwiczenia terenowe: 15 Ćwiczenia seminaryjne: 5 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Reclamation of Freshwater Ecosystems
|
Wykład: 15 Ćwiczenia seminaryjne: 15 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Remote Sensing
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 10 Ćwiczenia seminaryjne: 5 |
3 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
Spatial planning
|
Wykład: 15 Ćwiczenia projektowe: 15 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 20 Ćwiczenia audytoryjne: 10 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
6 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Use of CAD Techniques in Environmental Engineering Designing
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 32 Ćwiczenia projektowe: 20 Ćwiczenia terenowe: 8 |
5 | Egzamin/zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Suma godzin kontaktowych: 1 |
3 | Egzamin/zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
|
The elective courses will be launched provided that a group is formed. |
||||
|
Wykład: 20 Ćwiczenia laboratoryjne: 10 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 20 Ćwiczenia audytoryjne: 10 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Economics and Organisation of Agricultural Enterprises
|
Wykład: 10 Ćwiczenia audytoryjne: 20 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Entrepreneurship
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 20 Ćwiczenia audytoryjne: 10 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Human Resources Management
|
Wykład: 30 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Logistics management
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Market Analysis
|
Wykład: 30 |
3 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
Microeconomics
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
4 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
Personalization and new ICT technologies
|
Wykład: 15 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 20 Ćwiczenia audytoryjne: 10 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 20 Ćwiczenia audytoryjne: 10 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Small and Medium Size Enterprises in the European Union
|
Wykład: 20 Ćwiczenia audytoryjne: 10 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 20, w tym zajęcia zdalne:
|
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Tourism Reservation Systems
|
Wykład: 10 Ćwiczenia laboratoryjne: 20 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Suma godzin kontaktowych: 1 |
3 | Egzamin/zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 25 |
1 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
Food biotechnology
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
Food safety and quality management in food production
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
Introduction to food processing
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 40 |
5 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Suma godzin kontaktowych: 1 |
3 | Egzamin/zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
|
The elective courses will be launched provided that a group is formed. |
||||
|
Wykład: 30 |
5 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Bioengineering in food industry
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Business Plan in Food Technology – blending course
|
Wykład: 24 Ćwiczenia audytoryjne: 1 |
4 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
Carcinogenes and Anticarcinogenes in Food
|
Wykład: 15 Ćwiczenia seminaryjne: 15 |
5 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Cutting-edge technologies in food industry
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Drying
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 10 Ćwiczenia laboratoryjne: 20 |
5 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
General food technology
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 45 |
5 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
Herbs, food and health
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
5 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 5 |
5 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Novel ingredients in food technology– blending course
|
Wykład: 23 Ćwiczenia projektowe: 2 |
4 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 10 Ćwiczenia projektowe: 5 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Process engineering and sustainability in the food production – blending course
|
Wykład: 22 Ćwiczenia audytoryjne: 3 |
4 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
Product development with packaging and safety aspects – blending course
|
Wykład: 29 Ćwiczenia audytoryjne: 1 |
4 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
Public health nutrition
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Sustainable food
|
Wykład: 15 |
1 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Novel technologies in the food industry – blending course
|
Wykład: 22 Ćwiczenia projektowe: 3 |
4 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia projektowe: 45 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Technological design of food industry plants
|
Wykład: 15 Ćwiczenia projektowe: 45 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Suma godzin kontaktowych: 1 |
3 | Egzamin/zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
Agricultural Acarology
|
Wykład: 10 Ćwiczenia laboratoryjne: 18 Ćwiczenia terenowe: 2 |
3 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
Biological Pest Control
|
Wykład: 10 Ćwiczenia laboratoryjne: 18 Ćwiczenia terenowe: 2 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
Breeding Methods of Fruit Plants_3ECTS
|
Wykład: 15 Ćwiczenia terenowe: 15 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
Detection of Plant Pathogens
|
Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Ecotoxicology
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Environmental protection
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 8 Ćwiczenia terenowe: 7 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Fruits of the world
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 13 Ćwiczenia terenowe: 2 |
3 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
General Plant Pathology
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Green Roofs in the City's Ecosystem
|
Wykład: 10 Ćwiczenia terenowe: 5 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 10 Ćwiczenia audytoryjne: 20 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 26 Ćwiczenia terenowe: 4 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Insect behaviour – from mechanisms to practical issues
|
Wykład: 15 |
1 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
Integrated methods of pest management in horticultural crops
|
Wykład: 10 Ćwiczenia laboratoryjne: 20 |
3 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
Landscape Protection
|
Wykład: 10 Ćwiczenia laboratoryjne: 10 Ćwiczenia terenowe: 10 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Medicinal and aromatic plants
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
2 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
Modern Technologies in Fruit Production
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
Natural Landscaping
|
Wykład: 10 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 Ćwiczenia terenowe: 15 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Organic Food Production
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
Parasites in Horticulture and Municipal Greenery
|
Wykład: 15 |
1 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
Plant Essential Oils
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 7 Ćwiczenia laboratoryjne: 8 |
3 | Egzamin/zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Plant laboratory
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Plants in human diet
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
3 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
Propagation of ornamental plants
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Quality evaluation of plant products
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Spices. Sustainable production and quality management
|
Wykład: 10 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 Ćwiczenia terenowe: 5 |
3 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
Temperate Fruit Crops
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Viruses of Plants and Virus-Vector Interactions
|
Lektorat: 16 Ćwiczenia laboratoryjne: 10 Ćwiczenia terenowe: 4 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 10 Ćwiczenia laboratoryjne: 10 Ćwiczenia terenowe: 10 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Suma godzin kontaktowych: 1 |
3 | Egzamin/zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 45 |
5 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
Alternative diets
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Basics of dietetics
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Biochemistry & enzymology
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia projektowe: 30 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 |
4 | Egzamin/zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
5 | Egzamin/zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Food Science & Enzymes
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 24 |
5 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Food Systems Embedded in Territories
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
3 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
Information technology in life sciences
|
Wykład: 15 |
5 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 14 Ćwiczenia laboratoryjne: 24 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 |
4 | Egzamin | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 |
4 | Egzamin/zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Suma godzin kontaktowych: 1 |
3 | Egzamin/zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
|
The elective courses will be launched provided that a group is formed. |
||||
|
Wykład: 20 Ćwiczenia laboratoryjne: 8 Ćwiczenia terenowe: 2 |
4 | Egzamin/zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Basics of Photovoltaics
|
Wykład: 15 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 20 Ćwiczenia laboratoryjne: 10 |
4 | Egzamin/zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Suma godzin kontaktowych: 1 |
3 | Egzamin/zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
|
The elective courses will be launched provided that a group is formed. |
||||
|
Wykład: 30 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Polish Culture and Society
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Suma godzin kontaktowych: 1 |
3 | Egzamin/zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
|
The elective courses will be launched provided that a group is formed. |
||||
Adhesive Bonding in Wood-Based Materials
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Biocomposites
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
CAD in Practice
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Circular economy in wood-based composites
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Design for Sustainability
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Difficult composite manufacturing based on products quality
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Dust collection system for wood industry
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
History of European Furniture-Making Centres
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Instrumental Analyses of Lignocellulose Biomass
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Management Systems. Lean Manufacturing
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Mechanical Engineering
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Papermaking Pulps Technology
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Plastics and Textiles in Furniture Industry
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Power tools for woodworking
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Production and Transportation Machines
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Protection of Industrial Property
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Quality Management in Furniture Industry
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Smart furniture eco-design in sustainable development
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Statistical Analyses of Production Processes
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Wastepaper recycling technology
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
| Suma | 12 | 36 | ||
Zobacz informacje dodatkowe
We recommend choosing obligatory courses. The elective courses will be launched provided that a group is formed