Subject | Number of hours | ECTS points | Form of verification | Mandatory |
---|---|---|---|---|
|
Lecture: 7 Laboratory exercises: 11 |
2 | Pass with grade | Obligatory subjects |
|
Lecture: 12 Laboratory exercises: 6 |
2 | Exam | Obligatory subjects |
|
Lecture: 13 Laboratory exercises: 11 |
3 | Exam | Obligatory subjects |
|
Lecture: 17 Laboratory exercises: 28 |
7 | Exam | Obligatory subjects |
Sum | 105 | 14 |
Major Microbiological techniques and management systems in industrial practice
Studia podyplomowe skierowane są do wszystkich osób zainteresowanych zapewnieniem bezpieczeństwa mikrobiologicznego, higieny i jakości w przemyśle spożywczym, farmaceutyczny, kosmetycznym, itp. Koncepcja studiów ma na celu pozyskanie, pogłębienie i ugruntowanie wiedzy w zakresie metod mikrobiologicznych oraz zasad systemowych do zapewnienia higieny, bezpieczeństwa i powtarzalnej jakości wyrobów i usług. Studia adresowane są szczególnie do pracowników laboratoriów przy zakładach produkcyjnych oraz laboratoriów zewnętrznych, osób chcących podjąć pracę w laboratoriach mikrobiologicznych, jak również osób odpowiedzialnych za zapewnienie i zarządzanie procesami wytwarzania produktów spożywczych, farmaceutycznych czy kosmetycznych w kontekście zapewnienia odpowiedniego stanu sanitarnego, bezpieczeństwa mikrobiologicznego i powtarzalnej jakości.
Link do strony: https://wtz.sggw.edu.pl/podyplomowe_techniki_mikrobiologiczne/
Rekrutacja na studia odbywa się w internetowym systemie IRK: https://rekrutacja.sggw.edu.pl/pl/
Subject | Number of hours | ECTS points | Form of verification | Mandatory |
---|---|---|---|---|
|
Lecture: 16 Laboratory exercises: 29 |
6 | Exam | Obligatory subjects |
|
Lecture: 22 Auditorium exercises: 32 |
8 | Exam | Obligatory subjects |
|
Auditorium exercises: 9 |
2 | Pass with grade | Obligatory subjects |
Sum | 108 | 16 |