Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
|
Wykład: 7 Ćwiczenia laboratoryjne: 11 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 12 Ćwiczenia laboratoryjne: 6 |
2 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 13 Ćwiczenia laboratoryjne: 11 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 17 Ćwiczenia laboratoryjne: 28 |
7 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
Suma | 105 | 14 |
Kierunek Techniki mikrobiologiczne oraz systemy zarządzania w praktyce przemysłowej
Studia podyplomowe skierowane są do wszystkich osób zainteresowanych zapewnieniem bezpieczeństwa mikrobiologicznego, higieny i jakości w przemyśle spożywczym, farmaceutyczny, kosmetycznym, itp. Koncepcja studiów ma na celu pozyskanie, pogłębienie i ugruntowanie wiedzy w zakresie metod mikrobiologicznych oraz zasad systemowych do zapewnienia higieny, bezpieczeństwa i powtarzalnej jakości wyrobów i usług. Studia adresowane są szczególnie do pracowników laboratoriów przy zakładach produkcyjnych oraz laboratoriów zewnętrznych, osób chcących podjąć pracę w laboratoriach mikrobiologicznych, jak również osób odpowiedzialnych za zapewnienie i zarządzanie procesami wytwarzania produktów spożywczych, farmaceutycznych czy kosmetycznych w kontekście zapewnienia odpowiedniego stanu sanitarnego, bezpieczeństwa mikrobiologicznego i powtarzalnej jakości.
Link do strony: https://wtz.sggw.edu.pl/podyplomowe_techniki_mikrobiologiczne/
Rekrutacja na studia odbywa się w internetowym systemie IRK: https://rekrutacja.sggw.edu.pl/pl/
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
|
Wykład: 16 Ćwiczenia laboratoryjne: 29 |
6 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 22 Ćwiczenia audytoryjne: 32 |
8 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 9 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
Suma | 108 | 16 |