| Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność | 
|---|---|---|---|---|
| 
 | Wykład:    7 Ćwiczenia laboratoryjne: 11 | 2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    12 Ćwiczenia laboratoryjne: 6 | 2 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    13 Ćwiczenia laboratoryjne: 11 | 3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    17 Ćwiczenia laboratoryjne: 28 | 7 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| Suma | 105 | 14 | 
Kierunek Techniki mikrobiologiczne oraz systemy zarządzania w praktyce przemysłowej
Studia podyplomowe skierowane są do wszystkich osób zainteresowanych zapewnieniem bezpieczeństwa mikrobiologicznego, higieny i jakości w przemyśle spożywczym, farmaceutyczny, kosmetycznym, itp. Koncepcja studiów ma na celu pozyskanie, pogłębienie i ugruntowanie wiedzy w zakresie metod mikrobiologicznych oraz zasad systemowych do zapewnienia higieny, bezpieczeństwa i powtarzalnej jakości wyrobów i usług. Studia adresowane są szczególnie do pracowników laboratoriów przy zakładach produkcyjnych oraz laboratoriów zewnętrznych, osób chcących podjąć pracę w laboratoriach mikrobiologicznych, jak również osób odpowiedzialnych za zapewnienie i zarządzanie procesami wytwarzania produktów spożywczych, farmaceutycznych czy kosmetycznych w kontekście zapewnienia odpowiedniego stanu sanitarnego, bezpieczeństwa mikrobiologicznego i powtarzalnej jakości.
Link do strony: https://wtz.sggw.edu.pl/podyplomowe_techniki_mikrobiologiczne/
Rekrutacja na studia odbywa się w internetowym systemie IRK: https://rekrutacja.sggw.edu.pl/pl/
| Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność | 
|---|---|---|---|---|
| 
 | Wykład:    16 Ćwiczenia laboratoryjne: 29 | 6 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    22 Ćwiczenia audytoryjne: 32 | 8 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Ćwiczenia audytoryjne:    9 | 2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe | 
| Suma | 108 | 16 | 
