Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
|
Wykład: 8 |
1 | Zaliczenie | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 8 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 8 |
1 | Zaliczenie | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 10 Ćwiczenia laboratoryjne: 20 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 10 Ćwiczenia laboratoryjne: 10 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 10 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 4 |
1 | Zaliczenie | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 10 Ćwiczenia laboratoryjne: 12 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
Suma | 125 | 15 |
Kierunek Metody oceny jakości handlowej i bezpieczeństwa żywności
Studia podyplomowe mają na celu zapoznanie słuchaczy z kryteriami jakości, w tym bezpieczeństwa i z metodami analitycznymi służącymi do ich oceny, stąd też kierowane są do absolwentów studiów wyższych magisterskich, inżynierskich i licencjackich pracujących w sektorze przemysłu spożywczego, laboratoriach badawczych oraz jednostkach nadzoru nad żywnością, a także pracowników małych i średnich przedsiębiorstw sektora rolno-spożywczego, wykorzystujących techniki pomiarowe, analityczne i diagnostyczne do badania żywności oraz odpowiedzialnych za prawidłowe znakowanie produktów spożywczych. Studia mogą również zainteresować pracowników działających w ramach interdyscyplinarnych zespołów w przedsiębiorstwach sektora rolno-spożywczego, współdziałających z innymi specjalistami i z racji tego poszukujących nowych kompetencji w obszarze badania i znakowania żywności.
Szczegółowy program studiów realizowany jest w 16 przedmiotach i obejmuje 237 godzin zajęć teoretycznych i praktycznych. Słuchacze zostaną zapoznani z systemem akredytacji laboratoriów badawczych i wzorcujących w Polsce i na świecie. Zajęcia prowadzone są przez wykładowców Wydziału Technologii Żywności i osoby zaproszone, legitymujące się doświadczeniem zawodowym związanym z tematyką zajęć.
Link do strony: https://wtz.sggw.edu.pl/studia-2/studia-podyplomowe/studia-podyplomowe-metody-oceny-jakosci-handlowej-i-bezpieczenstwa-zywnosci/
Rekrutacja na studia odbywa się w internetowym systemie IRK: https://rekrutacja.sggw.edu.pl/pl/
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
|
Wykład: 5 Ćwiczenia projektowe: 10 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 10 |
1 | Zaliczenie | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 10 Ćwiczenia laboratoryjne: 6 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 10 Ćwiczenia projektowe: 12 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 10 Ćwiczenia laboratoryjne: 6 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 5 |
1 | Zaliczenie | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 4 |
1 | Zaliczenie | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 10 Ćwiczenia audytoryjne: 14 |
2 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
Suma | 112 | 15 |