| Subject | Number of hours | ECTS points | Form of verification | Mandatory | 
|---|---|---|---|---|
| 
 | Lecture:    6 Auditorium exercises: 20 | 3 | Pass with grade | Obligatory subjects | 
| 
 | Lecture:    22 Auditorium exercises: 8 | 3 | Pass with grade | Obligatory subjects | 
| 
 | Lecture:    12 Auditorium exercises: 16 | 3 | Pass with grade | Obligatory subjects | 
| 
 | Lecture:    4 Auditorium exercises: 4 | 1 | Pass | Obligatory subjects | 
| Sum | 92 | 10 | 
Major Safety and quality in the food chain
Koncepcja studiów ma na celu pogłębienie i ugruntowanie wiedzy w zakresie aktualnych zasad i trendów zarządzania bezpieczeństwem, z uwzględnieniem prawa żywnościowego Unii Europejskiej oraz wytycznych Wspólnej Polityki Rolnej. Studia adresowane są do pracowników wszystkich zakładów sektora spożywczego, audytorów i kandydatów na audytorów systemów funkcjonujących w przemyśle spożywczym, specjalistów ds. jakości i przedstawicieli kierownictwa w zakresie nadzorowania systemów zarządzania bezpieczeństwem i jakością w całym łańcuchu żywnościowym oraz osób planujących podjąć pracę w sektorze spożywczym.
Link do strony: https://wtz.sggw.edu.pl/podyplomowe_bezpieczenstwo/
Rekrutacja na studia odbywa się w internetowym systemie IRK: https://rekrutacja.sggw.edu.pl/pl/
| Subject | Number of hours | ECTS points | Form of verification | Mandatory | 
|---|---|---|---|---|
| 
 | Lecture:    20 Auditorium exercises: 16 | 5 | Exam | Obligatory subjects | 
| 
 | Lecture:    28 Auditorium exercises: 24 | 8 | Exam | Obligatory subjects | 
| 
 | Lecture:    30 Auditorium exercises: 20 | 7 | Pass with grade | Obligatory subjects | 
| Sum | 138 | 20 | 
