Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
|
Wykład: 12, w tym zajęcia zdalne:
|
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 24, w tym zajęcia zdalne:
|
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30, w tym zajęcia zdalne:
|
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 12, w tym zajęcia zdalne:
|
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
Suma | 129 | 11 |
Kierunek Żywienie człowieka i gastronomia
Na studia podyplomowe Żywienie człowieka i gastronomia zapraszamy pracowników z sektorów żywienia, żywności i gastronomii lub osób zamierzających realizować swoją karierę zawodową w tych obszarach, w tym nauczycieli branżowych szkół ponadpodstawowych kształcących do pracy w tych sektorach gospodarki.
Celem studiów jest wykształcenie profesjonalnej kadry przygotowanej do pracy w organizacjach biznesowych produkcyjnych i usługowych oraz edukacyjnych, działających w obszarze żywienia człowieka i gastronomii, jak również przetwórstwa, obrotu i kontroli żywności.
Program obejmuje przedmioty dotyczące zagadnień żywienia człowieka i zależności między żywieniem i funkcjonowaniem organizmu, w związku z tym program zapewnia studentom zdobycie rozszerzonej wiedzy i umiejętności z tego zakresu, włączając dietetykę, ocenę stanu odżywienia i sposobu żywienia różnych grup populacyjnych. W odniesieniu do gastronomii w programie uwzględniono technologię gastronomiczną, obsługę konsumenta, towaroznawstwo żywności z aspektami higieny i bezpieczeństwa zdrowotnego żywności oraz wybrane zagadnienia organizacji i funkcjonowania przedsiębiorstw żywnościowych i gastronomicznych. Atutem programu jest spełnienie wymagań rozporządzenia MNiSW (z dnia 25 lipca 2019 r.), dzięki czemu studia zapewniają słuchaczom zdobycie kwalifikacji do nauczania przedmiotów zawodowych.
Link do strony: https://wzc.sggw.edu.pl/studia-podyplomowe-zywienie-czlowieka-i-gastronomia/
Rekrutacja na studia odbywa się w internetowym systemie IRK: https://rekrutacja.sggw.edu.pl/pl/
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
|
Wykład: 15, w tym zajęcia zdalne:
|
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 25, w tym zajęcia zdalne:
|
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 18, w tym zajęcia zdalne:
|
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 60, w tym zajęcia zdalne:
|
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
Suma | 136 | 10 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
|
Ćwiczenia audytoryjne: 30, w tym zajęcia zdalne:
|
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 11, w tym zajęcia zdalne:
|
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 24, w tym zajęcia zdalne:
|
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Praktyki zawodowe: 90 |
5 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
Suma | 155 | 10 |