Subject | Number of hours | ECTS points | Form of verification | Mandatory |
---|---|---|---|---|
|
Lecture: 12, including sub-activities:
|
2 | Pass with grade | Obligatory subjects |
|
Lecture: 24, including sub-activities:
|
4 | Pass with grade | Obligatory subjects |
|
Lecture: 30, including sub-activities:
|
4 | Pass with grade | Obligatory subjects |
|
Lecture: 12, including sub-activities:
|
1 | Pass with grade | Obligatory subjects |
Sum | 129 | 11 |
Major Human nutrition and gastronomy
Na studia podyplomowe Żywienie człowieka i gastronomia zapraszamy pracowników z sektorów żywienia, żywności i gastronomii lub osób zamierzających realizować swoją karierę zawodową w tych obszarach, w tym nauczycieli branżowych szkół ponadpodstawowych kształcących do pracy w tych sektorach gospodarki.
Celem studiów jest wykształcenie profesjonalnej kadry przygotowanej do pracy w organizacjach biznesowych produkcyjnych i usługowych oraz edukacyjnych, działających w obszarze żywienia człowieka i gastronomii, jak również przetwórstwa, obrotu i kontroli żywności.
Program obejmuje przedmioty dotyczące zagadnień żywienia człowieka i zależności między żywieniem i funkcjonowaniem organizmu, w związku z tym program zapewnia studentom zdobycie rozszerzonej wiedzy i umiejętności z tego zakresu, włączając dietetykę, ocenę stanu odżywienia i sposobu żywienia różnych grup populacyjnych. W odniesieniu do gastronomii w programie uwzględniono technologię gastronomiczną, obsługę konsumenta, towaroznawstwo żywności z aspektami higieny i bezpieczeństwa zdrowotnego żywności oraz wybrane zagadnienia organizacji i funkcjonowania przedsiębiorstw żywnościowych i gastronomicznych. Atutem programu jest spełnienie wymagań rozporządzenia MNiSW (z dnia 25 lipca 2019 r.), dzięki czemu studia zapewniają słuchaczom zdobycie kwalifikacji do nauczania przedmiotów zawodowych.
Link do strony: https://wzc.sggw.edu.pl/studia-podyplomowe-zywienie-czlowieka-i-gastronomia/
Rekrutacja na studia odbywa się w internetowym systemie IRK: https://rekrutacja.sggw.edu.pl/pl/
Subject | Number of hours | ECTS points | Form of verification | Mandatory |
---|---|---|---|---|
|
Lecture: 15, including sub-activities:
|
3 | Pass with grade | Obligatory subjects |
|
Lecture: 25, including sub-activities:
|
2 | Pass with grade | Obligatory subjects |
|
Lecture: 18, including sub-activities:
|
2 | Pass with grade | Obligatory subjects |
|
Auditorium exercises: 60, including sub-activities:
|
3 | Pass with grade | Obligatory subjects |
Sum | 136 | 10 |
Subject | Number of hours | ECTS points | Form of verification | Mandatory |
---|---|---|---|---|
|
Auditorium exercises: 30, including sub-activities:
|
2 | Pass with grade | Obligatory subjects |
|
Lecture: 11, including sub-activities:
|
1 | Pass with grade | Obligatory subjects |
|
Lecture: 24, including sub-activities:
|
2 | Pass with grade | Obligatory subjects |
|
Apprenticeships: 90 |
5 | Pass with grade | Obligatory subjects |
Sum | 155 | 10 |