Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
Szkolenie BHP
|
Szkolenie BHP: 4 |
- | Zaliczenie | Przedmioty obowiązkowe |
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 14 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 7 Ćwiczenia laboratoryjne: 14 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 14 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 14 Ćwiczenia audytoryjne: 7 Ćwiczenia laboratoryjne: 7 |
5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 7 |
1 | Zaliczenie | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 14 |
2 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 14 Ćwiczenia laboratoryjne: 14 |
5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 14 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 7 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Ćwiczenia projektowe: 14 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 14 Ćwiczenia audytoryjne: 14 |
5 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
Suma | 193 | 30 |
Kierunek zootechnika
Studia prowadzone są w języku polskim. Rozpoczynają się od semestru zimowego, trwają 3 semestry (1,5 roku) i kończą się uzyskaniem tytułu zawodowego magistra.
Studia wyposażają studentów w zaawansowaną wiedzę dotyczącą m.in. metod analitycznych i statystycznych wykorzystywanych w doświadczalnictwie zootechnicznym, metod wspomagających pracę hodowlaną w doskonaleniu cech użytkowych i funkcjonalnych zwierząt oraz nowoczesnych technologii stosowanych w produkcji zwierzęcej. Dzięki poznaniu w trakcie studiów specjalistycznego słownictwa w języku angielskim, studenci przygotowani są do korzystania z zasobów światowego dorobku naukowego. Od 2 semestru kształcenia studenci mogą uczestniczyć w wymianie międzynarodowej w ramach programu Erasmus.
Absolwenci kierunku zootechnika potrafią wykorzystać zdobytą wiedzę w celu wyboru optymalnej techniki i technologii produkcji zwierzęcej, dopasowanej do stanu i potencjału środowiska przyrodniczego oraz zmieniających się warunków zewnętrznych, pamiętając o swojej roli - producenta surowców dla przetwórstwa rolno-spożywczego. Mają pogłębioną wiedzę w zakresie: zaawansowanych metod przygotowywania i uszlachetniania pasz dla zwierząt oraz nowych trendów dotyczących żywienia zwierząt, metod i technik hodowli i chowu zwierząt oraz obrotu surowcami pochodzenia zwierzęcego jak i możliwości modyfikacji wartości odżywczej i zdrowotnej surowców zwierzęcych z poszanowaniem środowiska przyrodniczego i z zachowaniem różnorodności biologicznej. Absolwenci mają kwalifikacje niezbędne do podjęcia nauki w szkole doktorskiej.
Studenci kończący ten kierunek uzyskują kwalifikacje do prowadzenia produkcji zwierzęcej, kierowania i zarządzania hodowlą na różnych szczeblach organizacyjnych, organizacji zaplecza surowcowego przemysłu rolno-spożywczego, do pracy w firmach paszowych i innych prowadzących obrót środkami do produkcji zwierzęcej i obrót produktami rolniczymi, w instytucjach zajmujących się ochroną zwierząt i środowiska, w instytucjach finansowej obsługi rolnictwa oraz doradztwa rolniczego oraz placówkach naukowo-badawczych.
Do końca pierwszego semestru student zobowiązany jest do realizacji szkolenia BHP, szkolenia bibliotecznego oraz szkolenia z zakresu dyskryminacji i jej przeciwdziałania. Wszystkie szkolenia odbywają się z wykorzystaniem technik kształcenia na odległość, na platformie: szkolenia.sggw.pl
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
|
Wykład: 14 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 14 Ćwiczenia laboratoryjne: 14 |
5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 35 Ćwiczenia audytoryjne: 29 Ćwiczenia laboratoryjne: 6 |
14 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 14 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 14 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 7 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
Student wybiera jeden przedmiot | ||||
|
Wykład: 7 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 7 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 7 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 7 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 14 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
Student wybiera jeden przedmiot | ||||
|
Wykład: 14 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 14 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 14 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 14 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 14 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 9 Ćwiczenia audytoryjne: 9 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
Student wybiera jeden przedmiot | ||||
|
Wykład: 9 Ćwiczenia audytoryjne: 9 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 9 Ćwiczenia audytoryjne: 9 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Suma | 179 | 30 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
|
Wykład: 7 Ćwiczenia audytoryjne: 7 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 14 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 9 Ćwiczenia audytoryjne: 9 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
Student wybiera jeden przedmiot | ||||
|
Wykład: 9 Ćwiczenia audytoryjne: 9 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 9 Ćwiczenia audytoryjne: 9 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 28 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
Student wybiera dwa przedmioty | ||||
|
Wykład: 14 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 14 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 14 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 14 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 14 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Praca dyplomowa: 0 |
20 | - | Obowiązkowa grupa |
Student wybiera tematykę pracy dyplomowej | ||||
Praca dyplomowa magisterska
|
Praca dyplomowa: 0 |
20 | - | Przedmioty do wyboru |
Suma | 74 | 30 |