Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
Szkolenie BHP
|
Szkolenie BHP: 4 |
- | Zaliczenie | O |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | O |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
4 | Egzamin | O |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
4 | Egzamin | O |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | O |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
3 | Zaliczenie na ocenę | O |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
3 | Zaliczenie na ocenę | O |
|
Wykład: 45 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
5 | Egzamin | O |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
5 | Egzamin | O |
|
Wykład: 15 |
1 | Egzamin | O |
Suma | 379 | 30 |
Kierunek żywienie człowieka i ocena żywności
Studia prowadzone są w języku polskim. Studia rozpoczynają się od semestru zimowego, trwają 7 semestrów (3,5 roku) i kończą się uzyskaniem tytułu zawodowego inżyniera.
Studenci od 5 semestru studiów mają możliwość samodzielnego kształtowania swojej ścieżki nauki dostosowując ją do indywidualnych zainteresowań zawodowych i naukowych poprzez dostęp do szerokiego wachlarza przedmiotów do wyboru. Od trzeciego semestru studiów studenci mogą uczestniczyć w wymianie międzynarodowej realizując część programu studiów na uczelniach partnerskich.
Absolwent kierunku Żywienie człowieka i ocena żywności potrafi samodzielnie lub we współpracy z ekspertami rozwiązywać proste problemy badawcze, wykorzystać zdobytą wiedzę, umiejętności i kompetencje w odnalezieniu się na rynku pracy i jest przygotowany w stopniu podstawowym do realizacji prac badawczych i analitycznych oraz świadomych znaczenia oferowania na rynku żywności wysokiej jakości, w tym prozdrowotnej oraz właściwego sposobu żywienia i stylu życia w zapewnianiu zdrowia publicznego i ograniczaniu skali występowania chorób dietozależnych w społeczeństwie. Absolwent kierunku Żywienie człowieka i ocena żywności jest przygotowany do podjęcia pracy w instytucjach i przedsiębiorstwach zajmujących się różnymi aspektami żywienia człowieka, przetwórstwem i kontrolą żywności, obrotem artykułami rolno-spożywczymi, świadczącymi usługi żywieniowe, jak również do podjęcia studiów II stopnia na tym samym kierunku studiów lub kierunkach pokrewnych.
Do końca pierwszego semestru student zobowiązany jest do realizacji szkolenia BHP, szkolenia bibliotecznego oraz szkolenia z zakresu dyskryminacji i jej przeciwdziałania. Wszystkie szkolenia odbywają się z wykorzystaniem technik kształcenia na odległość, na platformie: szkolenia.sggw.pl
Link do strony wydziału: wzc.sggw.edu.pl/
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | O |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 45 |
5 | Egzamin | O |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
3 | Zaliczenie na ocenę | O |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 | Egzamin | O |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | O |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | O |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | O |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 | Egzamin | O |
|
Lektorat: 60 |
3 | Zaliczenie na ocenę | G |
Student wybiera zajęcia z języka obcego |
||||
|
Lektorat: 60 |
3 | Zaliczenie na ocenę | F |
|
Lektorat: 60 |
3 | Zaliczenie na ocenę | F |
|
Lektorat: 60 |
3 | Zaliczenie na ocenę | F |
|
Lektorat: 60 |
3 | Zaliczenie na ocenę | F |
Suma | 420 | 30 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | O |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 45 |
4 | Egzamin | O |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | O |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | O |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | O |
|
Wykład: 20 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
3 | Egzamin | O |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
2 | Egzamin | O |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | O |
|
Lektorat: 60 |
3 | Zaliczenie na ocenę | G |
Student realizuje zajęcia z języka obcego wybranego w semestrze 2 |
||||
|
Lektorat: 60 |
3 | Zaliczenie na ocenę | F |
|
Lektorat: 60 |
3 | Zaliczenie na ocenę | F |
|
Lektorat: 60 |
3 | Zaliczenie na ocenę | F |
|
Lektorat: 60 |
3 | Zaliczenie na ocenę | F |
|
Suma godzin kontaktowych: 2 |
1 | Egzamin | O |
Suma | 472 | 31 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
4 | Egzamin | O |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
4 | Egzamin | O |
|
Wykład: 30 |
2 | Egzamin | O |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | O |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | O |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
3 | Egzamin | O |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
2 | Egzamin | O |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
2 | Egzamin | O |
|
Praktyki zawodowe: 160 |
6 | Zaliczenie | G |
Student wybiera 1 praktykę |
||||
|
Praktyki zawodowe: 160 |
6 | Zaliczenie | F |
|
Praktyki zawodowe: 160 |
6 | Zaliczenie | F |
Suma | 535 | 31 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
4 | Egzamin | O |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
4 | Egzamin | O |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | O |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
3 | Egzamin | O |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
2 | Egzamin | O |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
2 | Egzamin | O |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
3 | Egzamin | O |
|
Wykład: 90 Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
10 | Zaliczenie na ocenę | G |
Student na 4 semestrze wybiera 9 przedmiotów, które realizuje w semestrze 5 i 6, przy czym w semestrze 5 - realizuje 3 przedmioty, w tym 2 przedmioty wykładowo-ćwiczeniowe (w wymiarze 30 godz. w-d, 15 godz. ćw.) i jeden przedmiot wykładowy (w wymiarze 30 godz.). Przedmiot wykładowy musi być zrealizowany z puli przedmiotów ogólnowydziałowych. |
||||
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | F |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | F |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | F |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | F |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | F |
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | F |
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | F |
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | F |
|
Zajęcia z wychowania fizycznego: 30 |
- | Zaliczenie | G |
Student wybiera zajęcia z wychowania fizycznego z oferty Studium WFiS |
||||
|
Zajęcia z wychowania fizycznego: 30 |
- | Zaliczenie | F |
Suma | 510 | 32 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
3 | Egzamin | O |
|
Zajęcia z wychowania fizycznego: 30 |
- | Zaliczenie | G |
Student realizuje zajęcia z wychowania fizycznego wybrane w semestrze 5 |
||||
|
Zajęcia z wychowania fizycznego: 30 |
- | Zaliczenie | F |
|
Wykład: 180 Ćwiczenia audytoryjne: 90 |
24 | Zaliczenie na ocenę | G |
Student na 4 semestrze wybiera 9 przedmiotów, które realizuje w semestrze 5 i 6, przy czym w semestrze 6 - realizuje 6 przedmiotów wykładowo-ćwiczeniowych (w wymiarze 30 godz. w-d, 15 godz. ćw.). |
||||
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | F |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | F |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | F |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | F |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | F |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | F |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | F |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | F |
|
Praktyki zawodowe: 100 |
4 | Zaliczenie | G |
Student wybiera 1 praktykę |
||||
|
Praktyki zawodowe: 100 |
4 | Zaliczenie | F |
|
Praktyki zawodowe: 100 |
4 | Zaliczenie | F |
Suma | 445 | 31 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
|
Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
3 | Zaliczenie na ocenę | O |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
5 | Egzamin | O |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 24 |
4 | Egzamin | O |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | O |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | G |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | F |
|
Praca dyplomowa: 0 |
15 | - | G |
Student wybiera tematykę pracy dyplomowej |
||||
|
Praca dyplomowa: 0 |
15 | - | F |
Suma | 174 | 30 |