| Subject | Number of hours | ECTS points | Form of verification | Mandatory | 
|---|---|---|---|---|
| 
 | Lecture:    7 Laboratory exercises: 11 | 2 | Pass with grade | Obligatory subjects | 
| 
 | Lecture:    12 Laboratory exercises: 6 | 2 | Exam | Obligatory subjects | 
| 
 | Lecture:    13 Laboratory exercises: 11 | 3 | Exam | Obligatory subjects | 
| 
 | Lecture:    17 Laboratory exercises: 28 | 7 | Exam | Obligatory subjects | 
| Sum | 105 | 14 | 
Major Microbiological techniques and management systems in industrial practice
Studia podyplomowe skierowane są do wszystkich osób zainteresowanych zapewnieniem bezpieczeństwa mikrobiologicznego, higieny i jakości w przemyśle spożywczym, farmaceutyczny, kosmetycznym, itp. Koncepcja studiów ma na celu pozyskanie, pogłębienie i ugruntowanie wiedzy w zakresie metod mikrobiologicznych oraz zasad systemowych do zapewnienia higieny, bezpieczeństwa i powtarzalnej jakości wyrobów i usług. Studia adresowane są szczególnie do pracowników laboratoriów przy zakładach produkcyjnych oraz laboratoriów zewnętrznych, osób chcących podjąć pracę w laboratoriach mikrobiologicznych, jak również osób odpowiedzialnych za zapewnienie i zarządzanie procesami wytwarzania produktów spożywczych, farmaceutycznych czy kosmetycznych w kontekście zapewnienia odpowiedniego stanu sanitarnego, bezpieczeństwa mikrobiologicznego i powtarzalnej jakości.
Link do strony: https://wtz.sggw.edu.pl/podyplomowe_techniki_mikrobiologiczne/
Rekrutacja na studia odbywa się w internetowym systemie IRK: https://rekrutacja.sggw.edu.pl/pl/
| Subject | Number of hours | ECTS points | Form of verification | Mandatory | 
|---|---|---|---|---|
| 
 | Lecture:    16 Laboratory exercises: 29 | 6 | Exam | Obligatory subjects | 
| 
 | Lecture:    22 Auditorium exercises: 32 | 8 | Exam | Obligatory subjects | 
| 
 | Auditorium exercises:    9 | 2 | Pass with grade | Obligatory subjects | 
| Sum | 108 | 16 | 
