Food Technology and Human Nutrition
The studies are conducted in Polish. Start from winter semester, last for 3 semesters (1.5 years) and end with a vocational degree Master of Sciences engineer
W semestrze 1. studenci realizują szkolenie biblioteczne na platformie dostępnej pod adresem https://szkolenia.sggw.pl
W semestrze 1. studenci wybierają specjalizację, która będzie kontynuowana w semestrze 2.
Subject | Number of hours | ECTS points | Form of verification | |
---|---|---|---|---|
OHS training:
4 |
- | Pass | O | |
Etykieta menadżerska
|
Lecture:
14 |
2 | Pass with grade | O |
Chemia związków naturalnych z elementami enzymologii
|
Lecture:
20 |
3 | Exam | O |
Współczesne technologie
|
Lecture:
20 Laboratory exercises: 6 |
4 | Exam | O |
Innowacyjne procesy i aparatura w inżynierii żywności
|
Lecture:
12 Project exercises: 6 |
2 | Pass with grade | O |
Współczesne trendy w biotechnologii
|
Lecture:
6 Laboratory exercises: 4 |
1 | Pass with grade | O |
Współczesne trendy w analityce
|
Lecture:
6 Project exercises: 4 |
1 | Pass with grade | O |
Technolog żywności a współczesny przemysł
|
Lecture:
8 Auditorium exercises: 12 |
3 | Pass with grade | O |
Planowanie eksperymentu
|
Lecture:
16 Laboratory exercises: 16 |
3 | Pass with grade | O |
Moduł specjalizacyjny 1
|
Lecture:
28 Laboratory exercises: 30 |
9 | Exam/pass with grade | G |
Seminarium magisterskie 1
|
Auditorium exercises:
16 |
2 | Pass with grade | O |
Sum | 228 | 30 |
W semestrze 2. studenci wybierają zajęcia fakultatywne w ramach Modułu rozszerzającego, który obejmuje przedmioty, które nie dotyczą realizowanej specjalizacji.
Subject | Number of hours | ECTS points | Form of verification | |
---|---|---|---|---|
Prawo autorskie i ochrona patentowa
|
Lecture:
10 |
1 | Pass with grade | O |
Indywidualna przedsiębiorczość
|
Lecture:
10 |
2 | Pass with grade | O |
Zarządzanie w sytuacjach kryzysowych i problemowych w przemyśle spożywczym
|
Lecture:
8 Laboratory exercises: 15 |
4 | Pass with grade | O |
Zarządzanie zasobami ludzkimi w projektach
|
Project exercises:
12 |
2 | Pass with grade | O |
Systemy bezpieczeństwa żywności w praktyce
|
Lecture:
6 Auditorium exercises: 6 |
2 | Pass with grade | O |
Moduł specjalizacyjny 2
|
Lecture:
28 Laboratory exercises: 24 Project exercises: 16 |
9 | Exam/pass with grade | G |
Przedmiot w języku obcym 1
|
Contact hours:
18 |
2 | Pass with grade | G |
Moduł rozszerzający
|
Lecture:
24 Laboratory exercises: 16 |
6 | Pass with grade | G |
Seminarium magisterskie 2
|
Auditorium exercises:
16 |
2 | Pass with grade | O |
Sum | 209 | 30 |
Subject | Number of hours | ECTS points | Form of verification | |
---|---|---|---|---|
Statystyczne opracowanie wyników badań
|
Lecture:
8 Laboratory exercises: 15 |
4 | Pass with grade | O |
Przedmiot w języku obcym 2
|
Contact hours:
18 |
2 | Pass with grade | G |
Fakultety
|
Contact hours:
20 |
2 | Pass with grade | G |
Seminarium magisterskie 3
|
Auditorium exercises:
21 |
2 | Pass with grade | O |
Praca magisterska
|
Diploma thesis:
0 |
20 | Exam | O |
Sum | 82 | 30 |