A A A

Log in

pl | en

2023/24 studia niestacjonarne studia pierwszego stopnia (inżynier) Faculty of Food Technology

Food Technology and Human Nutrition

The studies are conducted in Polish. Start from winter semester, last for 8 semesters (4 years) and end with a vocational degree engineer.

W semestrze 1. studenci realizują szkolenie biblioteczne na platformie dostępnej pod adresem https://szkolenia.sggw.pl
Subject Number of hours ECTS points Form of verification
OHS training: 4
- Pass O
Ekonomia
Lecture: 12
Auditorium exercises: 12
3 Exam O
Mathematics
Lecture: 21
Auditorium exercises: 21
6 Exam O
Technologia informacyjna
Lecture: 16
Laboratory exercises: 16
4 Pass with grade O
Chemia ogólna i nieorganiczna
Lecture: 21
Auditorium exercises: 6
Laboratory exercises: 21
6 Exam G
Przedmioty obieralne 1
Lecture: 24
Auditorium exercises: 12
6 Pass with grade G

Subject Number of hours ECTS points Form of verification
Chemia organiczna
Lecture: 16
Laboratory exercises: 21
5 Exam O
Fizyka
Lecture: 14
Laboratory exercises: 21
4 Exam O
Statistics
Lecture: 10
Laboratory exercises: 10
3 Exam O
Rysunek techniczny z elementami maszynoznawstwa
Lecture: 18
Laboratory exercises: 16
5 Pass with grade O
Ochrona własności intelektualnej
Lecture: 10
1 Pass with grade O
Podstawy komunikacji społecznej
Auditorium exercises: 9
1 Pass with grade O
Propedeutyka przemysłu spożywczego
Lecture: 24
4 Pass with grade O

Subject Number of hours ECTS points Form of verification
Biochemistry
Lecture: 21
Laboratory exercises: 21
4 Exam O
Chemia żywności
Lecture: 21
Laboratory exercises: 21
4 Exam O
Podstawy żywienia człowieka
Lecture: 21
Laboratory exercises: 12
5 Pass with grade O
Mikrobiologia żywności
Lecture: 21
Laboratory exercises: 28
7 Exam O
Chemia fizyczna
Lecture: 12
Laboratory exercises: 9
3 Pass with grade O
Foreign language
Language course: 21
2 Pass with grade G

Subject Number of hours ECTS points Form of verification
Analiza i ocena jakości żywności
Lecture: 24
Laboratory exercises: 32
8 Exam O
Ogólna technologia żywności
Lecture: 24
Laboratory exercises: 32
7 Exam O
Maszynoznawstwo przemysłu spożywczego
Lecture: 21
Laboratory exercises: 28
5 Exam O
Ekonomika i organizacja przedsiębiorstwa żywnościowego
Lecture: 16
Auditorium exercises: 16
4 Exam O
Foreign language
Language course: 21
2 Pass with grade G

Subject Number of hours ECTS points Form of verification
Technologia zbóż
Lecture: 18
Laboratory exercises: 18
4 Exam O
Inżynieria procesowa
Lecture: 32
Laboratory exercises: 28
9 Exam O
Technologia tłuszczów i koncentratów spożywczych
Lecture: 24
Laboratory exercises: 24
6 Exam O
Podstawy technologii gastronomicznej
Lecture: 14
Laboratory exercises: 15
4 Exam O
Foreign language
Language course: 21
2 Pass with grade G
Potwierdzenie B2 język obcy
Contact hours: 2
1 Exam O

Subject Number of hours ECTS points Form of verification
Toksykologia żywności
Lecture: 21
2 Exam O
Technologia przemysłu fermentacyjnego
Lecture: 14
Laboratory exercises: 9
3 Exam O
Technologia owoców i warzyw
Lecture: 18
Laboratory exercises: 18
4 Exam O
Technologia mięsa i jaj
Lecture: 24
Laboratory exercises: 21
5 Exam O
Przedmioty obieralne 2
Contact hours: 60
6 Pass with grade G
Praktyka zawodowa
Apprenticeships: 160
6 Pass G

Subject Number of hours ECTS points Form of verification
Ekologia i ochrona środowiska
Lecture: 9
1 Pass with grade O
Gospodarka energetyczna
Lecture: 16
Project exercises: 6
3 Pass with grade O
Opakowania żywności
Lecture: 16
Laboratory exercises: 9
3 Exam O
Rachunkowość
Lecture: 10
Auditorium exercises: 10
2 Exam O
Technologia mleka
Lecture: 21
Laboratory exercises: 18
4 Exam O
Właściwości fizyczne produktów spożywczych
Lecture: 10
Laboratory exercises: 21
5 Exam O
Zarządzanie przedsiębiorstwem żywnościowym
Lecture: 12
Auditorium exercises: 9
Project exercises: 3
2 Pass with grade O
Przedmioty obieralne 3
Contact hours: 60
6 Pass with grade G

Subject Number of hours ECTS points Form of verification
Drobnoustroje patogenne przenoszone przez wodę i żywność
Lecture: 8
Laboratory exercises: 12
3 Exam O
Prawo żywnościowe
Lecture: 16
Project exercises: 6
3 Pass with grade O
Technologiczne projektowanie zakładów i laboratoriów przemysłu spożywczego
Lecture: 16
Project exercises: 21
4 Exam G
Przedmioty obieralne 4
Contact hours: 60
6 Pass with grade G
Seminarium dyplomowe
Auditorium exercises: 24
2 Pass with grade G
Praca inżynierska
Diploma thesis: 0
15 Exam G