Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
Szkolenie BHP
|
Szkolenie BHP: 4 |
- | Zaliczenie | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 10 Ćwiczenia laboratoryjne: 20 |
2 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Praktyki zawodowe: 80 |
3 | Zaliczenie | Obowiązkowa grupa |
Suma | 459 | 27 |
Kierunek dietetyka
Studia prowadzone są w języku polskim. Studia rozpoczynają się od semestru zimowego, trwają 4 semestry (2 lata) i kończą się uzyskaniem tytułu zawodowego magistra.
Studenci od 3 semestru studiów mają możliwość samodzielnego kształtowania swojej ścieżki nauki dostosowując ją do indywidualnych zainteresowań zawodowych i naukowych poprzez dostęp do szerokiego wachlarza przedmiotów do wyboru, w tym przedmiotów realizowanych w języku obcym. Studenci mogą też uczestniczyć w wymianie międzynarodowej realizując część programu studiów na uczelniach partnerskich.
Absolwenci studiów drugiego stopnia kierunku Dietetyka mają poszerzoną wiedzę i umiejętności w zakresie dietoterapii, poradnictwa żywieniowego i dietetycznego oraz profilaktyki chorób dietozależnych. Są specjalistami w zakresie planowania i wdrażania odpowiedniego sposobu żywienia indywidualnego, zbiorowego, szpitalnego dla różnych grup ludności oraz leczenia dietetycznego. Potrafią ponadto zorganizować i kierować procesem produkcji potraw dietetycznych, prowadzić badania i edukację z zakresu żywienia i dietetyki oraz dokonać oceny jakości żywności zgodnie z obowiązującym prawem. Potrafią ocenić sposób żywienia i stan odżywienia jednostek i grup populacyjnych oraz formułować zalecenia dotyczące prawidłowego żywienia w celu zapobiegania niedożywieniu, przekarmieniu, chorobom powstałym na tle nieprawidłowego żywienia. Absolwenci studiów drugiego stopnia są też przygotowani do pracy z osobami chorymi. Posiadają wiedzę i umiejętności pozwalające oferować usługi z obszaru doradztwa eksperckiego, a także posiadają umiejętność kierowania zespołami ludzi oraz placówkami terapeutycznymi i doradczymi z zakresu dietetyki.
Do końca pierwszego semestru student zobowiązany jest do realizacji szkolenia BHP, szkolenia bibliotecznego oraz szkolenia z zakresu dyskryminacji i jej przeciwdziałania. Wszystkie szkolenia odbywają się z wykorzystaniem technik kształcenia na odległość, na platformie: szkolenia.sggw.pl
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 45 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Praktyki zawodowe: 180 |
7 | Zaliczenie | Obowiązkowa grupa |
Student wybiera 1 praktykę w szpitalu |
||||
|
Praktyki zawodowe: 180 |
7 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru |
|
Praktyki zawodowe: 180 |
7 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru |
Suma | 585 | 33 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 10 Ćwiczenia laboratoryjne: 20 |
2 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 5 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 5 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 5 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 |
1 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
Student wybiera 1 przedmiot |
||||
|
Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 90 |
6 | Zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
Student wybiera 3 przedmioty |
||||
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Praktyki zawodowe: 50 |
2 | Zaliczenie | Obowiązkowa grupa |
Student wybiera 1 praktykę w szpitalu dla dzieci |
||||
|
Praktyki zawodowe: 50 |
2 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru |
|
Praktyki zawodowe: 50 |
2 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru |
Suma | 515 | 31 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 45 |
5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
Student wybiera 1 przedmiot |
||||
|
Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Praca dyplomowa: 0 |
20 | - | Obowiązkowa grupa |
Student wybiera tematykę pracy dyplomowej |
||||
|
Praca dyplomowa: 0 |
20 | - | Przedmioty do wyboru |
Suma | 210 | 33 |