Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
Szkolenie BHP
|
Szkolenie BHP: 4 |
- | Zaliczenie | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 14 Ćwiczenia audytoryjne: 14 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 14 Ćwiczenia audytoryjne: 14 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 14 Ćwiczenia audytoryjne: 7 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 4 Ćwiczenia laboratoryjne: 14 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 7 Ćwiczenia laboratoryjne: 14 |
2 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 7 Ćwiczenia laboratoryjne: 14 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 14 Ćwiczenia laboratoryjne: 14 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 7 Ćwiczenia audytoryjne: 7 |
2 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 7 Ćwiczenia audytoryjne: 21 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 7 Ćwiczenia laboratoryjne: 14 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
Suma | 232 | 30 |
Kierunek żywienie człowieka i ocena żywności
Studia prowadzone są w języku polskim. Studia rozpoczynają się od semestru zimowego, trwają 3 semestry (1,5 roku) i kończą się uzyskaniem tytułu zawodowego magistra.
Studenci od 2 semestru studiów mają możliwość samodzielnego kształtowania swojej ścieżki nauki dostosowując ją do indywidualnych zainteresowań zawodowych i naukowych poprzez dostęp do szerokiego wachlarza przedmiotów do wyboru, w tym przedmiotów realizowanych w języku obcym. Studenci mogą też uczestniczyć w wymianie międzynarodowej realizując część programu studiów na uczelniach partnerskich.
Absolwent studiów II stopnia ma pogłębioną wiedzę oraz umiejętności dotyczące rozpoznawania potrzeb żywieniowych, ich uwarunkowań, zasad żywienia i błędów żywieniowych w różnych grupach populacyjnych w zależności od wieku, stanu zdrowia i stylu życia. Posiada pogłębione umiejętności z zakresu oceny i racjonalizacji żywienia, w tym zapewnienia bezpieczeństwa żywnościowego i bezpieczeństwa żywności. Ma umiejętność oceny zgodności funkcjonowania przedsiębiorstw łańcucha żywnościowego z wymaganiami prawa żywnościowego, systemami zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego i zarządzania jakością żywności. Jest specjalistą w zakresie projektowania produktu żywnościowego, zapewnienia jego wysokiej jakości oraz warunków wprowadzania do obrotu, przetwarzania, utrwalania i przechowywania. Jest przygotowany do praktycznego wykorzystania szerokiej wiedzy i umiejętności z zakresu żywienia człowieka, wytwarzania żywności i oceny jej jakości, zachowań konsumentów oraz zagadnień humanitarno-społecznych rozwoju ludzkości, niezbędnych w aktywnym i skutecznym działaniu zawodowym.
Do końca pierwszego semestru student zobowiązany jest do realizacji szkolenia BHP, szkolenia bibliotecznego oraz szkolenia z zakresu dyskryminacji i jej przeciwdziałania. Wszystkie szkolenia odbywają się z wykorzystaniem technik kształcenia na odległość, na platformie: szkolenia.sggw.pl
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
|
Wykład: 7 Ćwiczenia laboratoryjne: 14 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 7 Ćwiczenia laboratoryjne: 7 |
2 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 14 Ćwiczenia laboratoryjne: 14 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 14 Ćwiczenia laboratoryjne: 14 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 7 Ćwiczenia audytoryjne: 14 |
2 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 7 Ćwiczenia laboratoryjne: 14 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 14 |
2 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 7 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 7 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 7 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 18 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
Student wybiera jeden przedmiot |
||||
|
Ćwiczenia audytoryjne: 18 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 18 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 18 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 28 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
Student wybiera dwa przedmioty | ||||
|
Wykład: 14 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 14 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 14 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 14 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 14 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 14 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Suma | 228 | 30 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
|
Wykład: 14 Ćwiczenia audytoryjne: 14 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 14 Ćwiczenia audytoryjne: 14 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 18 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
Student wybiera jeden przedmiot |
||||
|
Ćwiczenia audytoryjne: 18 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 18 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 14 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 14 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Praca dyplomowa: 0 |
20 | - | Obowiązkowa grupa |
Student wybiera tematykę pracy dyplomowej |
||||
|
Praca dyplomowa: 0 |
20 | - | Przedmioty do wyboru |
Suma | 88 | 30 |