Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
Szkolenie BHP
|
Szkolenie BHP: 4 |
- | Zaliczenie | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 45 |
5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 45 |
5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
Suma | 364 | 30 |
Kierunek gastronomia i hotelarstwo
Studia prowadzone są w języku polskim. Studia rozpoczynają się od semestru zimowego, trwają 7 semestrów (3,5 roku) i kończą się uzyskaniem tytułu zawodowego inżyniera
Studenci od 5 semestru studiów mają możliwość samodzielnego kształtowania swojej ścieżki nauki dostosowując ją do indywidualnych zainteresowań zawodowych i naukowych poprzez dostęp do szerokiego wachlarza przedmiotów do wyboru, w tym przedmiotów realizowanych w języku obcym. Od trzeciego semestru studiów studenci mogą uczestniczyć w wymianie międzynarodowej realizując część programu studiów na uczelniach partnerskich.
Absolwent kierunku Gastronomia i hotelarstwo to specjalista o gruntownej wiedzy i wszechstronnym przygotowaniu praktycznym w zakresie gastronomii i hotelarstwa. Jest przygotowany do prowadzenia własnej działalności gospodarczej, do pracy w gastronomii indywidualnej, systemowej, specjalnej oraz w hotelarstwie. Ma umiejętności oraz wiedzę dotyczące uwarunkowań działania zakładów gastronomicznych i obiektów hotelarskich, w aspekcie wymagań prawnych, społeczno-ekonomicznych i technologicznych, jak również w zakresie projektowania, organizacji i wyposażenia przedsiębiorstw gastronomicznych i hotelarskich, zarządzania finansami i zasobami ludzkimi, planowania żywienia dostosowanego do indywidualnych potrzeb konsumenta oraz doboru optymalnych strategii marketingowych na rynku usług gastronomicznych i hotelarskich.
Do końca pierwszego semestru student zobowiązany jest do realizacji szkolenia BHP, szkolenia bibliotecznego oraz szkolenia z zakresu dyskryminacji i jej przeciwdziałania. Wszystkie szkolenia odbywają się z wykorzystaniem technik kształcenia na odległość, na platformie: szkolenia.sggw.pl
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Praktyki zawodowe: 200 |
8 | Zaliczenie | Obowiązkowa grupa |
Student wybiera 1 praktykę |
||||
|
Praktyki zawodowe: 200 |
8 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru |
|
Praktyki zawodowe: 200 |
8 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru |
|
Praktyki zawodowe: 200 |
8 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru |
|
Praktyki zawodowe: 200 |
8 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru |
|
Praktyki zawodowe: 200 |
8 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru |
|
Praktyki zawodowe: 200 |
8 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru |
|
Lektorat: 60 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
Student wybiera zajęcia z języka obcego |
||||
|
Lektorat: 60 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Lektorat: 60 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Lektorat: 60 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Lektorat: 60 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Suma | 485 | 30 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
|
Wykład: 15 |
1 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 45 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Lektorat: 60 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
Student realizuje zajęcia z języka obcego wybranego w semestrze 2 |
||||
|
Lektorat: 60 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Lektorat: 60 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Lektorat: 60 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Lektorat: 60 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Suma godzin kontaktowych: 2 |
1 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
Suma | 362 | 30 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 45 |
6 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 45 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 |
1 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Praktyki zawodowe: 200 |
8 | Zaliczenie | Obowiązkowa grupa |
Student wybiera 1 praktykę |
||||
|
Praktyki zawodowe: 200 |
8 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru |
|
Praktyki zawodowe: 200 |
8 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru |
|
Praktyki zawodowe: 200 |
8 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru |
|
Praktyki zawodowe: 200 |
8 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru |
|
Praktyki zawodowe: 200 |
8 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru |
|
Praktyki zawodowe: 200 |
8 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru |
Suma | 455 | 30 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 45 |
5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 45 |
5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 90 Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
10 | Zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
Student na 4 semestrze wybiera 7 przedmiotów, które realizuje w semestrze 5 i 6, przy czym w semestrze 5 - realizuje 3 przedmioty, w tym 2 przedmioty wykładowo-ćwiczeniowe (w wymiarze 30 godz. w-d, 15 godz. ćw.) i jeden przedmiot wykładowy (w wymiarze 30 godz.). Przedmiot wykładowy musi być zrealizowany z puli przedmiotów ogólnowydziałowych. |
||||
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Zajęcia z wychowania fizycznego: 30 |
- | Zaliczenie | Obowiązkowa grupa |
Student wybiera zajęcia z wychowania fizycznego z oferty Studium WFiS |
||||
|
Zajęcia z wychowania fizycznego: 30 |
- | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru |
Suma | 405 | 30 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 45 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 120 Ćwiczenia audytoryjne: 45 |
14 | Zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
Student na 4 semestrze wybiera 7 przedmiotów, które realizuje w semestrze 5 i 6, przy czym w semestrze 6 - realizuje 4 przedmioty, w tym 3 przedmioty wykładowo-ćwiczeniowe (w wymiarze 30 godz. w-d, 15 godz. ćw.) i jeden przedmiot wykładowy (w wymiarze 30 godz.). Przedmiot wykładowy musi być zrealizowany z puli przedmiotów ogólnowydziałowych. |
||||
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Zajęcia z wychowania fizycznego: 30 |
- | Zaliczenie | Obowiązkowa grupa |
Student realizuje zajęcia z wychowania fizycznego wybrane w semestrze 5 |
||||
|
Zajęcia z wychowania fizycznego: 30 |
- | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru |
Suma | 390 | 30 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 45 |
5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 |
2 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
2 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Praca dyplomowa: 0 |
15 | - | Obowiązkowa grupa |
Student wybiera tematykę pracy dyplomowej |
||||
|
Praca dyplomowa: 0 |
15 | - | Przedmioty do wyboru |
Suma | 195 | 30 |