Organic Agriculture and Food Production
The studies are conducted in English. The studies start from winter semester, last for 6 of semesters (3 years) and end with a vocational degree licencjat.
From the 3rd semester of study, students have the opportunity to independently shape their path of study by adapting it to their individual professional and academic interests through access to a wide range of elective courses, including courses taught in a foreign language. From the 2nd year, students can participate in international exchanges under the Erasmus program.
Graduates of Organic Agriculture and Food Production have knowledge of both natural sciences, ecology, environmental protection and principles of agricultural landscaping, organic food production standards of IFOAM and EU and national regulations on organic food production, organic farm management, including the technology of organic crop and animal production and raw materials, as well as organic food processing and organic food marketing in the broad sense. A distinguishing feature of graduates of Organic Agriculture and Food Production is their knowledge of the specifics of the organic food market.
Graduates are educated comprehensively, so they are prepared to work on organic farms, in organic food processing, in trade, companies and national government offices related to the functioning of organic agriculture (e.g. certification bodies, WIJHARS, PIORIN, Agricultural Advisory Centers, etc.), as well as in international organizations (IFOAM, FAIRTRADE, DEMETER, GREENPEACE, etc.) and other companies operating in the service of domestic and international organic production. Completion of the first degree program also enables the graduate to take up second degree studies at universities in Poland and the EU.
By the end of the first semester, students are required to complete health and safety training, library training and training on discrimination and its prevention. All training is provided using distance learning techniques, on a platform: szkolenia.sggw.edu.pl
W semestrze 1. studenci realizują szkolenie biblioteczne na platformie dostępnej pod adresem https://szkolenia.sggw.pl oraz szkolenie z zakresu dyskryminacji i jej przeciwdziałaniu.
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | |
---|---|---|---|---|
Szkolenie BHP:
4 |
- | Zaliczenie | O | |
Environment protection
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
2 | Egzamin | O |
Introduction to organic agriculture
|
Wykład:
15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | O |
Chemistry
|
Wykład:
45 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
7 | Egzamin | O |
Basics of botany with systematic
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | O |
Agrometeorology
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 | Zaliczenie na ocenę | O |
Global food production
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 | Zaliczenie na ocenę | O |
Sustainable food production systems
|
Wykład:
15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | O |
Informatics
|
Ćwiczenia laboratoryjne:
30 |
3 | Zaliczenie na ocenę | O |
Intellectual property protection
|
Wykład:
7 |
1 | Zaliczenie | O |
Humanistic elective 1
|
Wykład:
30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | G |
Foreign language 1
|
Lektorat:
60 |
3 | Zaliczenie na ocenę | G |
Suma | 371 | 30 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | |
---|---|---|---|---|
Sustainable development of rural areas
|
Wykład:
30 Ćwiczenia laboratoryjne: 10 Ćwiczenia terenowe: 5 |
4 | Zaliczenie na ocenę | O |
Agroecology
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 4 Ćwiczenia projektowe: 2 Ćwiczenia terenowe: 9 |
2 | Egzamin | O |
Soil science
|
Wykład:
30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | O |
Microbiology of soils and plants
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
2 | Egzamin | O |
Animals physiology and nutrition
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
3 | Egzamin | O |
Basics of plant biochemistry and physiology
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Zaliczenie na ocenę | O |
Basics of human nutrition
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
2 | Zaliczenie na ocenę | O |
Elective 1
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 | Zaliczenie na ocenę | G |
Humanistic elective 2
|
Wykład:
30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | G |
Physical education
|
Zajęcia z wychowania fizycznego:
30 |
- | Zaliczenie | G |
Foreign language 2
|
Lektorat:
60 |
3 | Zaliczenie na ocenę | G |
Confirmation B2 - foreign language
|
Suma godzin kontaktowych:
2 |
1 | Egzamin | O |
Suma | 437 | 30 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | |
---|---|---|---|---|
Cropping system
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | O |
Plant breeding and seed material for organic agriculture
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
2 | Zaliczenie na ocenę | O |
Controlling and certification system of organic production
|
Wykład:
15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | O |
Plant protection management in organic agriculture
|
Wykład:
30 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 | Egzamin | O |
Fertilization in organic system
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
3 | Egzamin | O |
Agricultural technologies for organic farming
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 | Zaliczenie na ocenę | O |
Food microbiology
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
2 | Zaliczenie na ocenę | O |
Raw materials and ecological products
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
3 | Zaliczenie na ocenę | O |
Mathematical statistic
|
Wykład:
30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | O |
Physical education
|
Zajęcia z wychowania fizycznego:
30 |
- | Zaliczenie | G |
Elective 2
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 | Zaliczenie na ocenę | G |
Elective 3
|
Wykład:
30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | G |
Suma | 435 | 30 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | |
---|---|---|---|---|
Organic grassland farming
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 | Egzamin | O |
Organic crops
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 45 |
5 | Egzamin | O |
Weeds and weed management in organic farming
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 20 Ćwiczenia terenowe: 10 |
4 | Zaliczenie na ocenę | O |
Methodology of scientific research
|
Ćwiczenia laboratoryjne:
15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | O |
Livestock production in organic farming
|
Wykład:
30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
5 | Egzamin | O |
Organic vegetable and fruit production
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 27 Ćwiczenia terenowe: 18 |
5 | Egzamin | O |
Food Safety Hazards
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 6 Ćwiczenia projektowe: 9 |
2 | Zaliczenie na ocenę | O |
Study trip to organic farm
|
Wykład:
10 Ćwiczenia terenowe: 20 |
3 | Zaliczenie na ocenę | G |
Elective 4
|
Wykład:
30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | G |
Suma | 360 | 30 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | |
---|---|---|---|---|
Conversion of the farm into organic system I
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
2 | Zaliczenie na ocenę | O |
Processing of organic plant raw materials
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 | Egzamin | O |
Food safety and hygiene
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | O |
Ecological aspects of food and nutrition
|
Wykład:
30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Zaliczenie na ocenę | O |
Processing of organic animal raw materials
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 | Zaliczenie na ocenę | O |
International agricultural markets
|
Wykład:
15 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
2 | Zaliczenie na ocenę | O |
Diploma seminar
|
Ćwiczenia laboratoryjne:
30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | G |
Study trip to organic processing plant
|
Wykład:
10 Ćwiczenia terenowe: 20 |
3 | Zaliczenie na ocenę | G |
Elective 5
|
Wykład:
60 |
4 | Zaliczenie na ocenę | G |
Economics and organization of organic farms
|
Wykład:
15 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
3 | Zaliczenie na ocenę | O |
Suma | 375 | 30 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | |
---|---|---|---|---|
Conversion of the farm into organic system II
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 | Zaliczenie na ocenę | O |
Herbs in organic farming
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
2 | Zaliczenie na ocenę | O |
Entrepreneurship in organic business
|
Ćwiczenia audytoryjne:
30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | O |
Diploma seminar
|
Ćwiczenia laboratoryjne:
30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | G |
Elective 6
|
Wykład:
45 Ćwiczenia laboratoryjne: 45 |
9 | Zaliczenie na ocenę | G |
Elective 7
|
Wykład:
30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | G |
BSC thesis
|
Praca dyplomowa:
0 |
10 | Egzamin | G |
Suma | 240 | 30 |