A A A

Zaloguj się

pl | en

2024/25 studia stacjonarne studia pierwszego stopnia (licencjat) Wydział Rolnictwa i Ekologii

Organic Agriculture and Food Production

The studies are conducted in English. The studies start from winter semester, last for 6 of semesters (3 years) and end with a vocational degree licencjat.

From the 3rd semester of study, students have the opportunity to independently shape their path of study by adapting it to their individual professional and academic interests through access to a wide range of elective courses, including courses taught in a foreign language. From the 2nd year, students can participate in international exchanges under the Erasmus program.

Graduates of Organic Agriculture and Food Production have knowledge of both natural sciences, ecology, environmental protection and principles of agricultural landscaping, organic food production standards of IFOAM and EU and national regulations on organic food production, organic farm management, including the technology of organic crop and animal production and raw materials, as well as organic food processing and organic food marketing in the broad sense. A distinguishing feature of graduates of Organic Agriculture and Food Production is their knowledge of the specifics of the organic food market.

Graduates are educated comprehensively, so they are prepared to work on organic farms, in organic food processing, in trade, companies and national government offices related to the functioning of organic agriculture (e.g. certification bodies, WIJHARS, PIORIN, Agricultural Advisory Centers, etc.), as well as in international organizations (IFOAM, FAIRTRADE, DEMETER, GREENPEACE, etc.) and other companies operating in the service of domestic and international organic production. Completion of the first degree program also enables the graduate to take up second degree studies at universities in Poland and the EU.

By the end of the first semester, students are required to complete health and safety training, library training and training on discrimination and its prevention. All training is provided using distance learning techniques, on a platform: szkolenia.sggw.edu.pl

>> Link to faculty website 

Study Programme

W semestrze 1. studenci realizują szkolenie biblioteczne na platformie dostępnej pod adresem  https://szkolenia.sggw.pl  oraz szkolenie z zakresu dyskryminacji i jej przeciwdziałaniu.

Przedmiot Liczba godzin Punkty ECTS Forma weryfikacji
Szkolenie BHP: 4
- Zaliczenie O
Environment protection
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
2 Egzamin O
Introduction to organic agriculture
Wykład: 15
1 Zaliczenie na ocenę O
Chemistry
Wykład: 45
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
7 Egzamin O
Basics of botany with systematic
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
4 Egzamin O
Agrometeorology
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
3 Zaliczenie na ocenę O
Global food production
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
3 Zaliczenie na ocenę O
Sustainable food production systems
Wykład: 15
1 Zaliczenie na ocenę O
Informatics
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
3 Zaliczenie na ocenę O
Intellectual property protection
Wykład: 7
1 Zaliczenie O
Humanistic elective 1
Wykład: 30
2 Zaliczenie na ocenę G
Foreign language 1
Lektorat: 60
3 Zaliczenie na ocenę G

Przedmiot Liczba godzin Punkty ECTS Forma weryfikacji
Sustainable development of rural areas
Wykład: 30
Ćwiczenia laboratoryjne: 10
Ćwiczenia terenowe: 5
4 Zaliczenie na ocenę O
Agroecology
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 4
Ćwiczenia projektowe: 2
Ćwiczenia terenowe: 9
2 Egzamin O
Soil science
Wykład: 30
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
4 Egzamin O
Microbiology of soils and plants
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
2 Egzamin O
Animals physiology and nutrition
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
3 Egzamin O
Basics of plant biochemistry and physiology
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
4 Zaliczenie na ocenę O
Basics of human nutrition
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
2 Zaliczenie na ocenę O
Elective 1
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
3 Zaliczenie na ocenę G
Humanistic elective 2
Wykład: 30
2 Zaliczenie na ocenę G
Physical education
Zajęcia z wychowania fizycznego: 30
- Zaliczenie G
Foreign language 2
Lektorat: 60
3 Zaliczenie na ocenę G
Confirmation B2 - foreign language
Suma godzin kontaktowych: 2
1 Egzamin O

Przedmiot Liczba godzin Punkty ECTS Forma weryfikacji
Cropping system
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
4 Egzamin O
Plant breeding and seed material for organic agriculture
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
2 Zaliczenie na ocenę O
Controlling and certification system of organic production
Wykład: 15
1 Zaliczenie na ocenę O
Plant protection management in organic agriculture
Wykład: 30
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
3 Egzamin O
Fertilization in organic system
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
3 Egzamin O
Agricultural technologies for organic farming
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
3 Zaliczenie na ocenę O
Food microbiology
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
2 Zaliczenie na ocenę O
Raw materials and ecological products
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
3 Zaliczenie na ocenę O
Mathematical statistic
Wykład: 30
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
4 Egzamin O
Physical education
Zajęcia z wychowania fizycznego: 30
- Zaliczenie G
Elective 2
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
3 Zaliczenie na ocenę G
Elective 3
Wykład: 30
2 Zaliczenie na ocenę G

Przedmiot Liczba godzin Punkty ECTS Forma weryfikacji
Organic grassland farming
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
3 Egzamin O
Organic crops
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 45
5 Egzamin O
Weeds and weed management in organic farming
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 20
Ćwiczenia terenowe: 10
4 Zaliczenie na ocenę O
Methodology of scientific research
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
1 Zaliczenie na ocenę O
Livestock production in organic farming
Wykład: 30
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
5 Egzamin O
Organic vegetable and fruit production
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 27
Ćwiczenia terenowe: 18
5 Egzamin O
Food Safety Hazards
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 6
Ćwiczenia projektowe: 9
2 Zaliczenie na ocenę O
Study trip to organic farm
Wykład: 10
Ćwiczenia terenowe: 20
3 Zaliczenie na ocenę G
Elective 4
Wykład: 30
2 Zaliczenie na ocenę G

Przedmiot Liczba godzin Punkty ECTS Forma weryfikacji
Conversion of the farm into organic system I
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
2 Zaliczenie na ocenę O
Processing of organic plant raw materials
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
3 Egzamin O
Food safety and hygiene
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
4 Egzamin O
Ecological aspects of food and nutrition
Wykład: 30
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
4 Zaliczenie na ocenę O
Processing of organic animal raw materials
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
3 Zaliczenie na ocenę O
International agricultural markets
Wykład: 15
Ćwiczenia audytoryjne: 15
2 Zaliczenie na ocenę O
Diploma seminar
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
2 Zaliczenie na ocenę G
Study trip to organic processing plant
Wykład: 10
Ćwiczenia terenowe: 20
3 Zaliczenie na ocenę G
Elective 5
Wykład: 60
4 Zaliczenie na ocenę G
Economics and organization of organic farms
Wykład: 15
Ćwiczenia audytoryjne: 15
3 Zaliczenie na ocenę O

Przedmiot Liczba godzin Punkty ECTS Forma weryfikacji
Conversion of the farm into organic system II
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
3 Zaliczenie na ocenę O
Herbs in organic farming
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
2 Zaliczenie na ocenę O
Entrepreneurship in organic business
Ćwiczenia audytoryjne: 30
2 Zaliczenie na ocenę O
Diploma seminar
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
2 Zaliczenie na ocenę G
Elective 6
Wykład: 45
Ćwiczenia laboratoryjne: 45
9 Zaliczenie na ocenę G
Elective 7
Wykład: 30
2 Zaliczenie na ocenę G
BSC thesis
Praca dyplomowa: 0
10 Egzamin G