Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
Szkolenie BHP
|
Szkolenie BHP: 4 |
- | Zaliczenie | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 14 Ćwiczenia laboratoryjne: 21 |
6 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 7 |
1 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 14 Ćwiczenia laboratoryjne: 14 |
5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 7 Ćwiczenia laboratoryjne: 14 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 14 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 14 Ćwiczenia audytoryjne: 7 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 7 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 7 Ćwiczenia audytoryjne: 7 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 7 |
1 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
Suma | 158 | 26 |
Kierunek gastronomia i hotelarstwo
Studia prowadzone są w języku polskim. Studia rozpoczynają się od semestru zimowego, trwają 8 semestrów (4 lata) i kończą się uzyskaniem tytułu zawodowego inżyniera.
Studenci od 7 semestru studiów mają możliwość samodzielnego kształtowania swojej ścieżki nauki dostosowując ją do indywidualnych zainteresowań zawodowych i naukowych poprzez dostęp do szerokiego wachlarza przedmiotów do wyboru, w tym przedmiotów realizowanych w języku obcym. Od trzeciego semestru studiów studenci mogą uczestniczyć w wymianie międzynarodowej realizując część programu studiów na uczelniach partnerskich.
Absolwent kierunku Gastronomia i hotelarstwo to specjalista o gruntownej wiedzy i wszechstronnym przygotowaniu praktycznym w zakresie gastronomii i hotelarstwa. Jest przygotowany do prowadzenia własnej działalności gospodarczej, do pracy w gastronomii indywidualnej, systemowej, specjalnej oraz w hotelarstwie. Ma umiejętności oraz wiedzę dotyczące uwarunkowań działania zakładów gastronomicznych i obiektów hotelarskich, w aspekcie wymagań prawnych, społeczno-ekonomicznych i technologicznych, jak również w zakresie projektowania, organizacji i wyposażenia przedsiębiorstw gastronomicznych i hotelarskich, zarządzania finansami i zasobami ludzkimi, planowania żywienia dostosowanego do indywidualnych potrzeb konsumenta oraz doboru optymalnych strategii marketingowych na rynku usług gastronomicznych i hotelarskich.
Do końca pierwszego semestru student zobowiązany jest do realizacji szkolenia BHP, szkolenia bibliotecznego oraz szkolenia z zakresu dyskryminacji i jej przeciwdziałania. Wszystkie szkolenia odbywają się z wykorzystaniem technik kształcenia na odległość, na platformie: szkolenia.sggw.pl
Link do strony wydziału: wzc.sggw.edu.pl/
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
|
Wykład: 14 Ćwiczenia laboratoryjne: 14 |
5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 7 Ćwiczenia laboratoryjne: 14 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 7 Ćwiczenia laboratoryjne: 21 |
5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 14 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 7 Ćwiczenia laboratoryjne: 14 |
5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Praktyki zawodowe: 200 |
8 | Zaliczenie | Obowiązkowa grupa |
Student wybiera 1 praktykę |
||||
|
Praktyki zawodowe: 200 |
8 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru |
|
Praktyki zawodowe: 200 |
8 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru |
Suma | 312 | 30 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
|
Wykład: 7 Ćwiczenia laboratoryjne: 14 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 21 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 7 Ćwiczenia laboratoryjne: 7 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 7 |
1 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 14 Ćwiczenia laboratoryjne: 14 |
5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 7 Ćwiczenia laboratoryjne: 28 |
5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Lektorat: 21 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
Student wybiera zajęcia z języka obcego |
||||
|
Lektorat: 21 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Lektorat: 21 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Lektorat: 21 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Lektorat: 21 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Suma | 147 | 24 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
|
Wykład: 7 Ćwiczenia laboratoryjne: 21 |
5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 7 Ćwiczenia laboratoryjne: 7 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 14 Ćwiczenia laboratoryjne: 14 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 14 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 7 Ćwiczenia audytoryjne: 7 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 21 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Praktyki zawodowe: 200 |
8 | Zaliczenie | Obowiązkowa grupa |
Student wybiera 1 praktykę |
||||
|
Praktyki zawodowe: 200 |
8 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru |
|
Praktyki zawodowe: 200 |
8 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru |
|
Lektorat: 21 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
Student realizuje zajęcia z języka obcego wybranego w semestrze 3 |
||||
|
Lektorat: 21 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Lektorat: 21 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Lektorat: 21 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Lektorat: 21 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Suma | 340 | 31 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
|
Wykład: 7 Ćwiczenia laboratoryjne: 21 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 21 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 14 Ćwiczenia audytoryjne: 14 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 14 Ćwiczenia audytoryjne: 14 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 14 Ćwiczenia laboratoryjne: 14 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Lektorat: 21 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
Student realizuje zajęcia z języka obcego wybranego w semestrze 3 |
||||
|
Lektorat: 21 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Lektorat: 21 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Lektorat: 21 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Lektorat: 21 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Suma godzin kontaktowych: 2 |
1 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
Suma | 156 | 23 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
|
Wykład: 7 Ćwiczenia laboratoryjne: 21 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 21 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 14 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 14 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 7 Ćwiczenia audytoryjne: 14 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 7 Ćwiczenia laboratoryjne: 21 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
Suma | 126 | 17 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
|
Wykład: 14 |
2 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 7 Ćwiczenia audytoryjne: 14 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 7 Ćwiczenia audytoryjne: 14 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 7 |
1 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 21 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 7 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 7 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 7 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 42 Ćwiczenia audytoryjne: 24 |
10 | Zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
Student na 6 semestrze wybiera 7 przedmiotów, które realizuje w semestrze 7 i 8, przy czym w semestrze 7 - realizuje 3 przedmioty, w tym 2 przedmioty wykładowo-ćwiczeniowe (w wymiarze 14 godz. w-d, 12 godz. ćw.) i jeden przedmiot wykładowy (w wymiarze 14 godz.). Przedmiot wykładowy musi być zrealizowany z puli przedmiotów ogólnowydziałowych. |
||||
|
Wykład: 14 Ćwiczenia audytoryjne: 12 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 14 Ćwiczenia audytoryjne: 12 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 14 Ćwiczenia audytoryjne: 12 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 14 Ćwiczenia audytoryjne: 12 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 14 Ćwiczenia audytoryjne: 12 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 14 Ćwiczenia audytoryjne: 12 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 14 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 14 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 14 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
Suma | 164 | 25 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
|
Wykład: 7 Ćwiczenia laboratoryjne: 14 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 14 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
|
Ćwiczenia audytoryjne: 14 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 56 Ćwiczenia audytoryjne: 36 |
14 | Zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
Student na 6 semestrze wybiera 7 przedmiotów, które realizuje w semestrze 7 i 8, przy czym w semestrze 8 - realizuje 4 przedmioty, w tym 3 przedmioty wykładowo-ćwiczeniowe (w wymiarze 14 godz. w-d, 12 godz. ćw.) i jeden przedmiot wykładowy (w wymiarze 14 godz.). Przedmiot wykładowy musi być zrealizowany z puli przedmiotów ogólnowydziałowych. |
||||
|
Wykład: 14 Ćwiczenia audytoryjne: 12 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 14 Ćwiczenia audytoryjne: 12 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 14 Ćwiczenia audytoryjne: 12 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 14 Ćwiczenia audytoryjne: 12 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 14 Ćwiczenia audytoryjne: 12 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 14 Ćwiczenia audytoryjne: 12 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 14 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 14 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 14 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Praca dyplomowa: 0 |
15 | - | Obowiązkowa grupa |
Student wybiera tematykę pracy dyplomowej |
||||
|
Praca dyplomowa: 0 |
15 | - | Przedmioty do wyboru |
Suma | 127 | 34 |