| Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność | 
|---|---|---|---|---|
| Szkolenie BHP 
 | Szkolenie BHP:    4 | - | Zaliczenie | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    14 Ćwiczenia laboratoryjne: 21 | 5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    14 Ćwiczenia laboratoryjne: 14 | 4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    7 Ćwiczenia audytoryjne: 14 | 3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    14 Ćwiczenia laboratoryjne: 7 | 4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    7 Ćwiczenia laboratoryjne: 14 | 3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    7 | 1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    7 | 1 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    21 | 2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    14 Ćwiczenia laboratoryjne: 14 | 5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| Suma | 193 | 28 | 
Kierunek dietetyka
Studia prowadzone są w języku polskim. Studia rozpoczynają się od semestru zimowego, trwają 7 semestrów (3,5 lata) i kończą się uzyskaniem tytułu zawodowego licencjata.
Studenci od 5 semestru studiów mają możliwość samodzielnego kształtowania swojej ścieżki nauki dostosowując ją do indywidualnych zainteresowań zawodowych i naukowych poprzez dostęp do szerokiego wachlarza przedmiotów do wyboru, w tym przedmiotów realizowanych w języku obcym. Od trzeciego semestru studiów studenci mogą uczestniczyć w wymianie międzynarodowej realizując część programu studiów na uczelniach partnerskich.
Absolwenci studiów I stopnia na kierunku Dietetyka są przygotowani do realizacji prac badawczych, potrafią formułować i rozwiązywać problemy badawcze samodzielnie lub przy udziale ekspertów, w tym również z innych dziedzin. Potrafią wykorzystać zdobytą wiedzę oraz umiejętności w dostosowaniu się do potrzeb rynku pracy, w tym do podjęcia pracy w publicznych i niepublicznych instytucjach zajmujących się żywieniem człowieka, dietoprofilaktyką i dietoterapią. Ponadto absolwenci studiów I stopnia posiadają wiedzę i umiejętności, które pozwalają ocenić sposób żywienia oraz stan odżywienia jednsotek i grup populacyjnych, udzielać porad żywieniowych i dietetycznych ludziom zdrowym i chorym, zorganizować proces produkcji potraw, w tym dietetycznych, a także przeprowadzić edukację z zakresu żywienia oraz dietetyki. Absolwenci potrafią korzystać w praktyce z obowiązujących przepisów prawa w obszarze bezpieczeństwa żywności i żywienia, zaplanować i prowadzić własną działalność biznesową w zakresie dietetyki, dietoterapii i profilaktyki żywieniowo-dietetycznej. Są również przygotowani do podjęcia studiów II stopnia. 
Do końca pierwszego semestru student zobowiązany jest do realizacji szkolenia BHP, szkolenia bibliotecznego oraz szkolenia z zakresu dyskryminacji i jej przeciwdziałania. Wszystkie szkolenia odbywają się z wykorzystaniem technik kształcenia na odległość, na platformie: szkolenia.sggw.pl
Link do strony wydziału: wzc.sggw.edu.pl/
| Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność | 
|---|---|---|---|---|
| 
 | Wykład:    14 Ćwiczenia laboratoryjne: 18 | 4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    14 Ćwiczenia laboratoryjne: 18 | 4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    14 | 2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    14 Ćwiczenia laboratoryjne: 14 | 4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    14 Ćwiczenia laboratoryjne: 18 | 4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    14 | 2 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    7 | 1 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Praktyki zawodowe:    80 | 3 | Zaliczenie | Obowiązkowa grupa | 
| Student wybiera 1 praktykę technologiczną | ||||
| 
 | Praktyki zawodowe:    80 | 3 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru | 
| 
 | Praktyki zawodowe:    80 | 3 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru | 
| Suma | 239 | 24 | ||
| Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność | 
|---|---|---|---|---|
| 
 | Wykład:    14 Ćwiczenia laboratoryjne: 21 | 5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    14 Ćwiczenia laboratoryjne: 18 | 5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Ćwiczenia laboratoryjne:    14 | 2 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    14 | 2 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    14 Ćwiczenia laboratoryjne: 18 | 4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    14 | 1 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    7 Ćwiczenia audytoryjne: 7 | 2 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Lektorat:    21 | 2 | Zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa | 
| Student wybiera zajęcia z języka obcego | ||||
| 
 | Lektorat:    21 | 2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru | 
| 
 | Lektorat:    21 | 2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru | 
| 
 | Lektorat:    21 | 2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru | 
| 
 | Lektorat:    21 | 2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru | 
| 
 | Praktyki zawodowe:    80 | 3 | Zaliczenie | Obowiązkowa grupa | 
| Student wybiera 1 praktykę związaną z organizacją w placówce oświatowej | ||||
| 
 | Praktyki zawodowe:    80 | 3 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru | 
| 
 | Praktyki zawodowe:    80 | 3 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru | 
| 
 | Praktyki zawodowe:    80 | 3 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru | 
| Suma | 256 | 26 | ||
| Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność | 
|---|---|---|---|---|
| 
 | Wykład:    14 Ćwiczenia laboratoryjne: 21 | 5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    14 | 2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    14 Ćwiczenia laboratoryjne: 18 | 4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    14 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 | 3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    21 | 3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    14 | 1 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Lektorat:    21 | 2 | Zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa | 
| Student realizuje zajęcia z języka obcego wybranego w semestrze 3 | ||||
| 
 | Lektorat:    21 | 2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru | 
| 
 | Lektorat:    21 | 2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru | 
| 
 | Lektorat:    21 | 2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru | 
| 
 | Lektorat:    21 | 2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru | 
| 
 | Praktyki zawodowe:    80 | 3 | Zaliczenie | Obowiązkowa grupa | 
| Student wybiera 1 praktykę w poradni dietetycznej | ||||
| 
 | Praktyki zawodowe:    80 | 3 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru | 
| 
 | Praktyki zawodowe:    80 | 3 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru | 
| 
 | Praktyki zawodowe:    80 | 3 | Zaliczenie | Obowiązkowa grupa | 
| Student wybiera 1 praktykę w szpitalu i/lub w domu opieki | ||||
| 
 | Praktyki zawodowe:    80 | 3 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru | 
| 
 | Praktyki zawodowe:    80 | 3 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru | 
| Suma | 326 | 26 | ||
| Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność | 
|---|---|---|---|---|
| 
 | Wykład:    14 Ćwiczenia laboratoryjne: 18 | 4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    14 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 | 3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    21 | 3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    7 | 1 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    14 | 2 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    42 Ćwiczenia audytoryjne: 24 | 10 | Zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa | 
| Student na 4 semestrze wybiera 5 przedmiotów, które realizuje w semestrze 5 i 6, przy czym w semestrze 5 - realizuje 3 przedmioty, w tym 2 przedmioty wykładowo-ćwiczeniowe (w wymiarze 14 godz. w-d, 12 godz. ćw.) i jeden przedmiot wykładowy (w wymiarze 14 godz.). Przedmiot wykładowy musi być zrealizowany z puli przedmiotów ogólnowydziałowych. | ||||
| 
 | Wykład:    14 Ćwiczenia audytoryjne: 12 | 4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru | 
| 
 | Wykład:    14 Ćwiczenia audytoryjne: 12 | 4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru | 
| 
 | Wykład:    14 Ćwiczenia audytoryjne: 12 | 4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru | 
| 
 | Wykład:    14 Ćwiczenia audytoryjne: 12 | 4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru | 
| 
 | Wykład:    14 | 2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru | 
| 
 | Wykład:    14 | 2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru | 
| 
 | Wykład:    14 | 2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru | 
| 
 | Wykład:    14 | 4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru | 
| 
 | Lektorat:    21 | 2 | Zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa | 
| Student realizuje zajęcia z języka obcego wybranego w semestrze 3 | ||||
| 
 | Lektorat:    21 | 2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru | 
| 
 | Lektorat:    21 | 2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru | 
| 
 | Lektorat:    21 | 2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru | 
| 
 | Lektorat:    21 | 2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru | 
| 
 | Suma godzin kontaktowych:    2 | 1 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| Suma | 192 | 26 | ||
| Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność | 
|---|---|---|---|---|
| 
 | Wykład:    14 Ćwiczenia laboratoryjne: 14 | 5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    14 Ćwiczenia laboratoryjne: 14 | 4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    28 Ćwiczenia audytoryjne: 12 | 6 | Zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa | 
| Student na 4 semestrze wybiera 5 przedmiotów, które realizuje w semestrze 5 i 6, przy czym w semestrze 6 - realizuje 2 przedmioty, w tym 1 przedmiot wykładowo-ćwiczeniowy (w wymiarze 14 godz. w-d, 12 godz. ćw.) i jeden przedmiot wykładowy (w wymiarze 14 godz.). Przedmiot wykładowy musi być zrealizowany z puli przedmiotów ogólnowydziałowych. | ||||
| 
 | Wykład:    14 Ćwiczenia audytoryjne: 12 | 4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru | 
| 
 | Wykład:    14 Ćwiczenia audytoryjne: 12 | 4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru | 
| 
 | Wykład:    14 Ćwiczenia audytoryjne: 12 | 4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru | 
| 
 | Wykład:    14 Ćwiczenia audytoryjne: 12 | 4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru | 
| 
 | Wykład:    14 Ćwiczenia audytoryjne: 12 | 4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru | 
| 
 | Wykład:    14 Ćwiczenia audytoryjne: 12 | 4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru | 
| 
 | Wykład:    14 Ćwiczenia audytoryjne: 12 | 4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru | 
| 
 | Wykład:    14 | 2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru | 
| 
 | Wykład:    14 | 2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru | 
| 
 | Praktyki zawodowe:    200 | 8 | Zaliczenie | Obowiązkowa grupa | 
| Student wybiera 1 praktykę w szpitalu | ||||
| 
 | Praktyki zawodowe:    200 | 8 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru | 
| 
 | Praktyki zawodowe:    200 | 8 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru | 
| Suma | 296 | 23 | ||
| Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność | 
|---|---|---|---|---|
| 
 | Wykład:    7 Ćwiczenia audytoryjne: 14 | 3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    7 | 1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    14 Ćwiczenia laboratoryjne: 18 | 4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    7 Ćwiczenia laboratoryjne: 14 | 2 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    14 Ćwiczenia laboratoryjne: 14 | 3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Wykład:    14 | 2 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe | 
| 
 | Ćwiczenia laboratoryjne:    14 | 2 | Zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa | 
| 
 | Ćwiczenia laboratoryjne:    14 | 2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru | 
| 
 | Praca dyplomowa:    0 | 10 | - | Obowiązkowa grupa | 
| Student wybiera tematykę pracy dyplomowej | ||||
| 
 | Praca dyplomowa:    0 | 10 | - | Przedmioty do wyboru | 
| Suma | 137 | 27 | ||
