Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
Szkolenie BHP
|
Szkolenie BHP: 4 |
- | Zaliczenie | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 45 |
5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 |
1 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 |
2 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
Suma | 424 | 30 |
Kierunek dietetyka
Studia prowadzone są w języku polskim. Studia rozpoczynają się od semestru zimowego, trwają 6 semestrów (3 lata) i kończą się uzyskaniem tytułu zawodowego licencjata.
Studenci od 5 semestru studiów mają możliwość samodzielnego kształtowania swojej ścieżki nauki dostosowując ją do indywidualnych zainteresowań zawodowych i naukowych poprzez dostęp do szerokiego wachlarza przedmiotów do wyboru, w tym przedmiotów realizowanych w języku obcym. Od trzeciego semestru studiów studenci mogą uczestniczyć w wymianie międzynarodowej realizując część programu studiów na uczelniach partnerskich.
Absolwenci studiów I stopnia na kierunku Dietetyka są przygotowani do realizacji prac badawczych, potrafią formułować i rozwiązywać problemy badawcze samodzielnie lub przy udziale ekspertów, w tym również z innych dziedzin. Potrafią wykorzystać zdobytą wiedzę oraz umiejętności w dostosowaniu się do potrzeb rynku pracy, w tym do podjęcia pracy w publicznych i niepublicznych instytucjach zajmujących się żywieniem człowieka, dietoprofilaktyką i dietoterapią. Ponadto absolwenci studiów I stopnia posiadają wiedzę i umiejętności, które pozwalają ocenić sposób żywienia oraz stan odżywienia jednostek i grup populacyjnych, udzielać porad żywieniowych i dietetycznych ludziom zdrowym i chorym, zorganizować proces produkcji potraw, w tym dietetycznych, a także przeprowadzić edukację z zakresu żywienia oraz dietetyki. Absolwenci potrafią korzystać w praktyce z obowiązujących przepisów prawa w obszarze bezpieczeństwa żywności i żywienia, zaplanować i prowadzić własną działalność biznesową w zakresie dietetyki, dietoterapii i profilaktyki żywieniowo-dietetycznej. Są również przygotowani do podjęcia studiów II stopnia.
Do końca pierwszego semestru student zobowiązany jest do realizacji szkolenia BHP, szkolenia bibliotecznego oraz szkolenia z zakresu dyskryminacji i jej przeciwdziałania. Wszystkie szkolenia odbywają się z wykorzystaniem technik kształcenia na odległość, na platformie: szkolenia.sggw.pl
Link do strony wydziału: wzc.sggw.edu.pl/
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 |
2 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Lektorat: 60 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
Student wybiera zajęcia z języka obcego |
||||
|
Lektorat: 60 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Lektorat: 60 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Lektorat: 60 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Lektorat: 60 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Praktyki zawodowe: 80 |
3 | Zaliczenie | Obowiązkowa grupa |
Student wybiera 1 praktykę technologiczną |
||||
|
Praktyki zawodowe: 80 |
3 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru |
|
Praktyki zawodowe: 80 |
3 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru |
Suma | 455 | 30 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 45 |
5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 45 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 45 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 |
1 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 |
1 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 |
1 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
2 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Lektorat: 60 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
Student realizuje zajęcia z języka obcego wybranego w semestrze 2 |
||||
|
Lektorat: 60 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Lektorat: 60 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Lektorat: 60 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Lektorat: 60 |
3 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Suma godzin kontaktowych: 2 |
1 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Praktyki zawodowe: 80 |
3 | Zaliczenie | Obowiązkowa grupa |
Student wybiera 1 praktykę związaną z organizacją żywienia w placówce oświatowej |
||||
|
Praktyki zawodowe: 80 |
3 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru |
|
Praktyki zawodowe: 80 |
3 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru |
|
Praktyki zawodowe: 80 |
3 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru |
Suma | 517 | 30 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
2 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 |
1 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 |
2 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Praktyki zawodowe: 80 |
3 | Zaliczenie | Obowiązkowa grupa |
Student wybiera 1 praktykę w poradni dietetycznej |
||||
|
Praktyki zawodowe: 80 |
3 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru |
|
Praktyki zawodowe: 80 |
3 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru |
|
Praktyki zawodowe: 80 |
3 | Zaliczenie | Obowiązkowa grupa |
Student wybiera 1 praktykę w szpitalu i/lub domu opieki |
||||
|
Praktyki zawodowe: 80 |
3 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru |
|
Praktyki zawodowe: 80 |
3 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru |
|
Zajęcia z wychowania fizycznego: 30 |
- | Zaliczenie | Obowiązkowa grupa |
Student wybiera zajęcia z wychowania fizycznego z oferty Studium WFiS |
||||
|
Zajęcia z wychowania fizycznego: 30 |
- | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru |
Suma | 580 | 30 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
5 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 90 Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
10 | Zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
Student na 4 semestrze wybiera 5 przedmiotów, które realizuje w semestrze 5 i 6, przy czym w semestrze 5 - realizuje 3 przedmioty, w tym 2 przedmioty wykładowo-ćwiczeniowe (w wymiarze 30 godz. w-d, 15 godz. ćw.) i jeden przedmiot wykładowy (w wymiarze 30 godz.). Przedmiot wykładowy musi być zrealizowany z puli przedmiotów ogólnowydziałowych. |
||||
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Praktyki zawodowe: 200 |
8 | Zaliczenie | Obowiązkowa grupa |
Student wybiera 1 praktykę w szpitalu |
||||
|
Praktyki zawodowe: 200 |
8 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru |
|
Praktyki zawodowe: 200 |
8 | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru |
|
Zajęcia z wychowania fizycznego: 30 |
- | Zaliczenie | Obowiązkowa grupa |
Student realizuje zajęcia z wychowania fizycznego wybrane w semestrze 4 |
||||
|
Zajęcia z wychowania fizycznego: 30 |
- | Zaliczenie | Przedmioty do wyboru |
Suma | 515 | 30 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Obligatoryjność |
---|---|---|---|---|
|
Wykład: 15 |
1 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
2 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
3 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Wykład: 30 |
2 | Egzamin | Przedmioty obowiązkowe |
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 60 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
6 | Zaliczenie na ocenę | Obowiązkowa grupa |
Student na 4 semestrze wybiera 5 przedmiotów, które realizuje w semestrze 5 i 6, przy czym w semestrze 6 - realizuje 2 przedmioty, w tym 1 przedmiot wykładowo-ćwiczeniowy (w wymiarze 30 godz. w-d, 15 godz. ćw.) i jeden przedmiot wykładowy (w wymiarze 30 godz.). Przedmiot wykładowy musi być zrealizowany z puli przedmiotów ogólnowydziałowych. |
||||
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
4 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie na ocenę | Przedmioty do wyboru |
|
Praca dyplomowa: 0 |
10 | - | Obowiązkowa grupa |
Student wybiera tematykę pracy dyplomowej |
||||
|
Praca dyplomowa: 0 |
10 | - | Przedmioty do wyboru |
Suma | 285 | 30 |