A A A

Log in

pl | en

2023/24 studia niestacjonarne studia pierwszego stopnia (inżynier) Faculty of Food Technology

Food Marketing and Commodity Science

The studies are conducted in Polish. Start from winter semester, last for 8 semesters (4 years) and end with a vocational degree engineer.

W semestrze 1. studenci realizują szkolenie biblioteczne oraz kurs BHP na platformie dostępnej pod adresem https://szkolenia.sggw.pl
Subject Number of hours ECTS points Form of verification
OHS training: 4
- Pass O
Chemia ogólna i organiczna
Lecture: 16
Laboratory exercises: 16
5 Pass with grade O
Mikroekonomia
Lecture: 16
Auditorium exercises: 10
4 Exam O
Technologia informacyjna
Lecture: 10
Auditorium exercises: 10
3 Pass with grade O
Podstawy produkcji roślinnej
Lecture: 18
3 Pass with grade O
Podstawy produkcji zwierzęcej
Lecture: 15
2 Pass with grade O
Materiałoznawstwo w technologii żywności
Lecture: 6
Laboratory exercises: 4
1 Pass with grade O
Mathematics
Lecture: 15
Auditorium exercises: 21
6 Pass with grade G
Fakultet humanistyczny
Lecture: 24
Auditorium exercises: 12
6 Pass with grade G

Subject Number of hours ECTS points Form of verification
Macroeconomics
Lecture: 18
Auditorium exercises: 10
4 Exam O
Właściwości chemiczne składników żywności
Lecture: 15
Laboratory exercises: 14
5 Exam O
Projektowanie graficzne
Lecture: 10
Laboratory exercises: 21
4 Pass with grade O
Ogólna technologia żywności i podstawy towaroznawstwa
Lecture: 21
Laboratory exercises: 21
7 Exam O
Zrównoważona konsumpcja żywności
Lecture: 10
Auditorium exercises: 6
2 Pass with grade O
Logistyka
Lecture: 10
Auditorium exercises: 10
3 Pass with grade O
Podstawy prawa żywnościowego
Lecture: 14
Auditorium exercises: 6
3 Exam O
Ekologia i ochrona środowiska
Lecture: 10
Laboratory exercises: 6
2 Pass with grade O

Subject Number of hours ECTS points Form of verification
Podstawy marketingu
Lecture: 10
Auditorium exercises: 15
4 Exam O
Procesy w produkcji żywności
Lecture: 15
Laboratory exercises: 15
4 Pass with grade O
Metody oceny fizykochemicznej produktów spożywczych
Lecture: 10
Laboratory exercises: 12
3 Pass with grade O
Właściwości fizyczne żywności
Lecture: 6
Laboratory exercises: 10
2 Pass with grade O
Kreatywne myślenie
Auditorium exercises: 8
1 Pass with grade O
Podstawy zarządzania
Lecture: 10
Auditorium exercises: 12
3 Exam O
Technika komputerowa w obrocie towarowym
Lecture: 8
Auditorium exercises: 8
2 Pass with grade O
Ekonomika i organizacja przedsiębiorstwa spożywczego
Lecture: 10
Auditorium exercises: 10
3 Exam O
Foreign language
Language course: 21
2 Pass with grade G

Subject Number of hours ECTS points Form of verification
Zarządzanie jakością
Lecture: 8
Auditorium exercises: 6
2 Pass with grade O
Towaroznawstwo żywności
Lecture: 14
Laboratory exercises: 14
5 Exam O
Zarządzanie marketingowe
Lecture: 8
Auditorium exercises: 8
2 Exam O
Opakowalnictwo
Lecture: 16
Laboratory exercises: 16
5 Pass with grade O
Zrównoważone przetwórstwo żywności
Lecture: 12
Auditorium exercises: 2
Laboratory exercises: 3
Project exercises: 7
3 Pass with grade O
Znakowanie żywności
Lecture: 8
Laboratory exercises: 6
2 Pass with grade O
Ochrona własności intelektualnej
Lecture: 8
1 Pass with grade O
Metody oceny mikrobiologicznej produktów spożywczych
Lecture: 10
Laboratory exercises: 10
3 Pass with grade O
Foreign language
Language course: 21
2 Pass with grade G

Subject Number of hours ECTS points Form of verification
Towaroznawstwo produktów pochodzenia zwierzęcego
Lecture: 21
Laboratory exercises: 16
6 Exam O
Towaroznawstwo produktów pochodzenia roślinnego
Lecture: 21
Laboratory exercises: 24
7 Exam O
Zarządzanie bezpieczeństwem żywności
Lecture: 12
Auditorium exercises: 12
3 Pass with grade O
Marketing w erze cyfrowej
Lecture: 6
Auditorium exercises: 8
2 Exam O
Przechowalnictwo żywności
Lecture: 21
Laboratory exercises: 16
6 Pass with grade O
Przedmioty obieralne 1
Lecture: 30
3 Pass with grade G
Foreign language
Language course: 21
2 Pass with grade G
Potwierdzenie B2 język obcy
Contact hours: 2
1 Exam O

Subject Number of hours ECTS points Form of verification
Przetwórstwo surowców pochodzenia roślinnego
Lecture: 21
Laboratory exercises: 21
7 Exam O
Przetwórstwo surowców pochodzenia zwierzęcego
Lecture: 18
Laboratory exercises: 14
5 Exam O
Marketingowe opracowanie produktu
Lecture: 6
Project exercises: 8
2 Pass with grade O
Psychologia reklamy i konsumenta
Lecture: 8
Auditorium exercises: 6
2 Exam O
Strategie innowacyjne w przedsiębiorstwach
Lecture: 10
Auditorium exercises: 10
3 Exam O
Statystyka matematyczna
Lecture: 10
Auditorium exercises: 15
3 Pass with grade O
Praktyka zawodowa
Apprenticeships: 160
6 Pass G

Subject Number of hours ECTS points Form of verification
Fakultet ekonomiczny
Lecture: 10
Auditorium exercises: 10
3 Pass with grade G
Przedmioty obieralne 2
Lecture: 90
9 Pass with grade G
Sensoryczne metody oceny produktów spożywczych
Lecture: 10
Laboratory exercises: 10
3 Exam O
Strategie rynkowe
Lecture: 15
Auditorium exercises: 10
3 Exam O

Subject Number of hours ECTS points Form of verification
Praca dyplomowa
Diploma thesis: 0
15 Pass with grade G
Przedmioty obieralne 3
Lecture: 80
8 Pass with grade G
Seminarium dyplomowe
Auditorium exercises: 21
2 Pass with grade G