A A A

Log in

pl | en

2023/24 studia stacjonarne studia drugiego stopnia (magister inżynier) Faculty of Food Technology

Food Technology and Human Nutrition

The studies are conducted in Polish. Start from summer semester, last for 3 semesters (1.5 years) and end with a vocational degree Master of Sciences engineer

Summer semester, 2023/24

W semestrze 1. studenci realizują szkolenie biblioteczne na platformie dostępnej pod adresem https://szkolenia.sggw.pl

W semestrze 1. studenci wybierają specjalizację, która będzie kontynuowana w semestrze 2.

Subject Number of hours ECTS points Form of verification
OHS training: 4
- Pass O
Etykieta menedżerska
Lecture: 24
2 Pass with grade O
Chemia związków naturalnych z elementami enzymologii
Lecture: 40
3 Exam O
Współczesne technologie
Lecture: 40
Laboratory exercises: 15
4 Exam O
Innowacyjne procesy i aparatura w inżynierii żywności
Lecture: 24
Project exercises: 10
2 Pass with grade O
Współczesne trendy w biotechnologii
Lecture: 10
Project exercises: 6
1 Pass with grade O
Współczesne trendy w analityce
Lecture: 10
Project exercises: 6
1 Pass with grade O
Technolog żywności a współczesny przemysł
Lecture: 12
Project exercises: 36
3 Pass with grade O
Planowanie eksperymentu
Lecture: 20
Laboratory exercises: 20
3 Pass with grade O
Moduł specjalizacyjny 1
Lecture: 60
Laboratory exercises: 60
9 Exam/pass with grade G
Seminarium magisterskie 1
Auditorium exercises: 30
2 Pass with grade O

Winter semester, 2024/25

W semestrze 2. studenci wybierają zajęcia fakultatywne w ramach Modułu rozszerzającego, czyli przedmioty, które nie dotyczą realizowanej specjalizacji.

Subject Number of hours ECTS points Form of verification
Prawo autorskie i ochrona patentowa
Lecture: 15
1 Pass with grade O
Indywidualna przedsiębiorczość
Lecture: 20
2 Pass with grade O
Zarządzanie w sytuacjach kryzysowych i problemowych w przemyśle spożywczym
Lecture: 8
Laboratory exercises: 32
Project exercises: 8
4 Pass with grade O
Zarządzanie zasobami ludzkimi w projektach
Project exercises: 24
2 Pass with grade O
Systemy bezpieczeństwa żywności w praktyce
Lecture: 15
Auditorium exercises: 15
2 Pass with grade O
Moduł specjalizacyjny 2
Lecture: 45
Laboratory exercises: 45
Project exercises: 30
9 Exam/pass with grade G
Przedmiot w języku obcym 1
Contact hours: 30
2 Pass with grade G
Moduł rozszerzający
Lecture: 40
Laboratory exercises: 36
6 Pass with grade G
Seminarium magisterskie 2
Auditorium exercises: 45
2 Pass with grade O

Summer semester, 2024/25

W semestrze 3. studenci wybierają dwa przedmioty fakultatywne z dostępnej listy dla całego kierunku (niezależnie od specjalizacji)
Subject Number of hours ECTS points Form of verification
Statystyczne opracowanie wyników badań
Lecture: 20
Laboratory exercises: 24
4 Pass with grade O
Przedmiot w języku obcym 2
Contact hours: 30
2 Pass with grade G
Fakultety
Contact hours: 30
2 Pass with grade G
Seminarium magisterskie 3
Auditorium exercises: 45
2 Pass with grade O
Praca magisterska
Diploma thesis: 0
20 Exam O